DROPS / 4 / 14

DROPS 4-14 by DROPS Design

DROPS Retro 1980-1993

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: M-L.
Materiaal: DROPS Karisma van garnstudio
500-500 g kleur nr 13, pink
50-50 g kleur nr 05, zwart

DROPS naalden met knop maat 3 en 4 mm - of de maat needdie u nodig heeft voor een stekenverhouding van 18 steken x 24 naalden in patroon op naald 4 mm = 10 x 10 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: structuur, truien,
Garen type
Deals vanaf
2.40 EUR
2.05 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Boordsteek: * Brei 1 recht in de achterkant van de lus, 1 averecht *, herhaal van *-*.
Patroon: Zie telpatroon. Het telpatroon laat het patroon aan de goede kant zien.
1 vierkant = 1 steek x 1 naald
Mønster II = M.2
Mønster = M.1
Overgangsmønster = overgang tussen M.1 en M.2

ACHTERPAND:
Wordt heen en weer gebreid op de naald. Zet 84-92 steken op naald 3 mm en brei boordsteek als volgt: 2 naalden zwart, 2 naalden pink, 2 naalden zwart, 4 naalden pink, 2 naalden zwart. Ga verder met naald 4 mm en pink en ga verder in M.1, meerder tegelijkertijd 16 steken verdeeld op de eerste naald = 100-108 steken. Ga bij een hoogte van 32 cm verder in M.2. Kant bij een hoogte van 56-58 cm de middelste 38 steken voor de hals af en brei elke kant apart verder. Kant af voor de halslijn op iedere andere naald: 2 keer 2 steken. Kant de overgebleven 27-31 steken af op de schouder bij een hoogte van 60-62 cm.

VOORPAND:
Zet op en brei zoals het achterpand.

MOUW:
Wordt heen en weer gebreid op de naald. Zet 38-40 steken op naald 3 mm met zwart en brei boordsteek zoals beschreven voor het lijf. Ga verder met naald 4 mm en ga verder in M.2, meerder tegelijkertijd 12-16 steken verdeeld op de eerste naald = 50-56 steken. Meereder nu 1 steek aan elke kant op iedere 4e naald in totaal 25-26 keer = 100-108 steken. Kant bij een hoogte van 47 cm 6 steken af aan elke kant op iedere andere naald 6 keer. Kant de overgebleven 28-36 steken af bij een hoogte van 52 cm.

AFWERKING:
Naai de rechter schoudernaad dicht. Neem ongeveer 112 steken op met naald 3 mm met zwart langs de halslijn en brei boordsteek als volgt heen en weer gebreid op de naald: 2 naalden zwart, 4 naalden pink, 2 naalden zwart, 2 naalden pink, 2 naalden zwart en kant af. Naai de linker schoudernaad dicht en ga verder langs de halslijn. Naai de zijnaden = ongeveer 32 cm. Naai de mouwnaden en zet de mouwen in.

Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= averecht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant


Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 4-14.