DROPS / 98 / 36

DROPS 98-36 by DROPS Design

DROPS Polswarmers met kabel en nopjes van ”Alpaca”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: one-size
Omtrek: ca 20 cm
Lengte: ca 20 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
50 gr nr. 0501, lichtgrijs
DROPS Breinld nr. 2,5 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 26 st x 34 nld tricotst = 10 x 10 cm.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: polswarmers, techniek: kabel, structuur,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Patroon: Zie de teltekening. De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

Ribbelst: Alle naalden recht breien.

Boordsteek: * 2 r, 2 av *, herhaal steeds *-*.

Polswarmer: De polswarmer wordt heen en weer gebreid. Zet 66 st losjes op met breinld 2,5mm en Alpaca. Brei 1 nld av op de verkeerde kant. Brei vervolgens 2 ribbelst en 60 st Boordst en eindig met 2 recht en ribbelst (op de goede kant). Brei vanaf een hoogte van 2 cm 1 nld av op de verkeerde kant, 1 nld av op de goede kant en nog 1 nld av op de verkeerde kant. Brei de volgende nld op de goede kant als volgt: 4 ribbelst, 2 r, 4 av, M.1 (=16 st), * 4 av, 2 r *, herhaal steeds *-* op de volgende 36 st en eindig met 4 ribbelst. Ga door op deze manier, totdat M.1 3 keer is gebreid (eventueel 4 keer breien, het werk moet een hoogte van ca 20 cm hebben incl. de Boordst). Brei nu 1 nld r op de goede kant, 1 nld recht op de verkeerde kant en 1 nld recht op de goede kant. Brei de volgende 2 cm als volgt: 2 ribbelst, 60 st Boordst en eindig met 2 r en 2 ribbelst (gezien van de goede kant). Brei 1 nld tricotst en kant vervolgens losjes af. Sluit de zijnaad rand aan rand in de eerste st, maar laat een stukje van ca 5 cm open voor de duim (deze opening begint ca 4 cm vanaf de bovenrand).
Brei nog een polswarmer in spiegelbeeld zodat de kabel boven op de hand komt . Dwz dat een nld op de volgende manier wordt gebreid: 4 ribbelst, * 2 r, 4 av *, herhaal steeds *- * op de volgende 36 st, M.1 (=16 st), 4 av, 2 r, 4 ribbelst.

Telpatroon

= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant
= averecht op de goede kant, recht op de verkeerde kant
= Nopje: Brei als volgt: 1 r, 1 omslag, 1 r, 1 omslag en 1 r in dezelfde st (= 5 st). Keer het werk en brei 4 nld over deze 5 st. Haal vervolgens de 2e st over de 1e st, haal dan de 3e st over de 1e st, de 4e st en uiteindelijk de 5e st over de 1e st (= 1 st)
= zet 3 st op de hulpnld voor het werk, 1 av, 3 r van de hulpnld
= zet 1 st op de hulpnld achter het werk, 3 r, 1 av van de hulpnld
= zet 3 st op de hulpnld achter het werk, 3 r, 3 r van de hulpnld

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 98-36.