DROPS / 98 / 21

DROPS 98-21 by DROPS Design

DROPS Sjaal met bladmotief van ”Alpaca”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: ca 75 x 160 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
200 gr nr. 6347, blauwpaars
DROPS Rondbreinld nr. 4,5 of 5 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 20 st x 26 nld tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS Haaknld nr. 3.
Tips: Maak de omslagen in dit patroon heel los, dan wordt de gaatjes duidelijker.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.55 EUR
2.50 EUR
2.49 EUR
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.75 EUR
2.65 EUR
2.64 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Patroon: zie teltekening M.1, M.2 en M.3. De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven. 1 herhaling van M.2 (= 1 heel blad in de hoogte) = ca 12 cm.
NB: Als u bij een leeg hokje in de teltekening komt, slaat u dit over en breit u van rechts naar links na het volgende hokje op dezelfde regel.

Sjaal: Begin boven aan de sjaal – aan de halskant en brei naar beneden. Brei heen en weer op de rondbreinld om genoeg ruimte te hebben voor alle steken.
Zet 7 st op (laat ca 1 m draad hangen, dit heeft u later nodig). Brei M.1 – brei de 2 st aan weerskanten r in elke nld en tricotst op alle naalden in het midden van de sjaal. Als M.1 is gebreid staan er totaal 71 st op de breinld. Brei door volgens M.2, brei vervolgens door met dit patroon tot een hoogte van ca 50 cm gemeten in het midden – d.w.z. na en volledige herhaling van het patroon (= een heel blad). Brei door volgens M.3 (= de 2 laatste nld van teltekening M.2, en herhaal deze 2 nld zodat er een verticale rij gaatjes ontstaat) – maak steeds de omsl in elke 2e nld aan weerskanten en aan weerskanten van de middelste st. Brei M.3 tot dezelfde hoogte als 1 herhaling van M.2 = ca 12 cm. Brei nog 1 herhaling van M.2. Brei vervolgens 4 nld r over alle st, 3 nld tricotst en hierna 1 nld r op de verkeerde kant – ga op het hele werk door met de meerderingen aan weerskanten van de middelste st.
Kant losjes af.

Afwerken: Haak 3-4 l met de draad van het begin van de sjaal om deze te verstevigen. Haak vervolgens 1 v in de middelste st van de sjaal, 3-4 l en eindig met 1 hv ca 1 cm vanaf het midden.
Haak langs beide schuine kanten als volgt:
1 v, * 3 l, ca 1 cm overslaan, 1 v *, herhaal steeds *-*.
Pers de sjaal voorzichtig zodat het ajourpatroon mooi tot zijn recht komt.

Telpatroon

= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant
= averecht op de goede kant, recht op de verkeerde kant
= 1 omslag
= 2 st r samen breien
= haal 1 st r van de nld af, 1 r, haal de afgeh st daarover
= haal 1 st r van de nld af, 2 st r samen breien, haal de afgeh st daarover


Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 98-21.