DROPS / 98 / 21

DROPS 98-21 by DROPS Design

DROPS sjal med bladmønster i ”Alpaca”.

Denne model har endnu ikke noget navn. Har du et godt forslag?

Størrelse: ca 75 x 160 cm
Materialer: DROPS Alpaca fra Garnstudio
200 gr nr 6347, blåviolet

DROPS Rundp nr 4,5 eller 5
eller den p du skal bruge for at få 20 m x 26 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS Hæklenål nr 3.

(Gå videre til opskrift...)

Tags:

form: ovenfra og ned, mønster type: sjaler, mønster/teknik: bladmønster, hulmønster,
Garntype
Deals fra
34.00 DKK
21.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Alle vore opskrifter har instruktionsvideoer som hurtigt kan hjælpe dig med dit projekt!

Find dem her!

Du finder også de mest almindelige strikke og hækle-teknikker forklaret skridt for skridt her under DROPS Lektioner!

Tips: For at hullerne skal ses bedst mulig skal omslagene være løse.

Mønster: Se diag M.1, M.2 og M.3. Diag viser mønsteret set fra retsiden. 1 rapport af M.2 (= 1 helt blad i højden) = ca 12 cm.
OBS: Når du i diag kommer til et tomt felt, hopper du over dette og går videre mod venstre på samme linie til næste rude.

Sjal: Der startes øverst i nakken og strikkes nedad, for at få plads til alle m skal der strikkes frem og tilbage på rundp.
Slå 7 m op (lad ca 1 m tråd hænge fra opslåningskanten, denne skal bruges bagefter). Strik M.1 – der er 2 m i hver side som strikkes ret på alle p og 1 m glatstrik midt på sjalet hele tiden. Når M.1 er strikket færdig er der 71 m på p. Fortsæt med M.2, derefter fortsættes mønsteret på samme måde til arb måler ca 50 cm midt bagpå – afpas efter en hel rapport (dvs efter et helt blad). Fortsæt i M.3 (= de 2 sidste p i M.2 som gentages så der bliver rækker med huller over hinanden) – der laves omslag i siderne og på hver side af midt-masken på hver 2.p hele tiden. Strik M.3 lige lang som 1 rapport af M.2 i højden = ca 12 cm. Fortsæt med 1 rapport til af M.2. Derefter strikkes der 4 p ret over alle m, 3 p glatstrik og 1 p ret fra vrangen – udtagningen fortsætter som tidligere i hver side og på hver side af midt-m.
Luk løst af.

Montering: Der forstærkes øverst ved opslåningskanten ved at hækle 3-4 lm med tråden som hænger der, 1 fm ned i midterste m på sjalet, 3-4 lm, sy fast med 1 km ca 1 cm længere væk fra midten.

Hækl langs begge skråsider således:
1 fm, * 3 lm, spring over ca 1 cm, 1 fm *, gentag fra *-*.
For at få sjalet til at falde pænt skal det dampes.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= slå om
= 2 r sm
= tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over
= tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes r, 2 r sm, løft den løse m over


Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 98-21.