DROPS / 98 / 28

DROPS 98-28 by DROPS Design

DROPS Muts en sjaal met ajourmotief van “Eskimo”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Muts:
Maat: one-size
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio
100 gr nr. 01, gebroken wit
DROPS Sokkenbreinld nr. 9 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 10 st x 14 nld tricotst = 10 x 10 cm.`

Sjaal:
Afmetingen: ca 19 x 180 cm
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio
200 gr nr. 01, gebroken
DROPS Breinld nr. 9 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 10 st x 14 nld tricotst = 10 x 10 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, mutsen, set, sjaal,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.09 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

MUTS:

Boordst: * 1 r, 3 av *, herhaal steeds *-*.

Muts: Zet 56 st op met sokkenbreinld 9mm en Eskimo. Brei in het rond. Brei 1 nld r. Brei vervolgens door met de Boordst – zie beschrijving hierboven. Brei bij een hoogte van 22 cm alle st 2 aan 2 samen = 28 st. Herhaal deze mindering in de volgende nld = 14 st. Rijg de draad door de overige st en hecht stevig af.
SJAAL:

Patroon: zie teltekening M.1. De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

Sjaal: Zet 19 st losjes op met breinld 9mm en Eskimo. Brei 4 nld r. Brei door volgens teltekening M.1. Brei bij een hoogte van ca 178 cm – d.w.z. na een volledige herhaling van het patroon – 4 nld r en kant losjes af.

Telpatroon

= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant
= averecht op de goede kant, recht op de verkeerde kant
= 1 omslag, haal 1 st r van de nld af, 2 st r samen breien, haal de afgeh st daarover, 1 omslag
= 1 omslag, 1 r, haal 1 st r van de nld af, 2 st r samen breien, haal de afgeh st daarover, 1 r, 1 omslag

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 98-28.