DROPS Baby / 13 / 22

DROPS Baby 13-22 by DROPS Design

DROPS Dekentje met ajourpatroon van ”Alpaca”

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: ca 60 x 85 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
250 gr nr. 0100, natuur

DROPS Rondbreinld nr. 3 – of de breinld, die u nodig hebt voor deze steekverhouding: 28 st met M.1 = 10 cm breed en 24 st x 32 nld in M.5 - M.7 = 10 x 10 cm. Brei een proeflapje!

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: babydeken, techniek: golfjespatroon, kantpatroon,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Motief: zie de teltekeningen M.1, M.5, M.6 en M.7. De teltekeningen geven het motief weer op de heeng nld –
NB: het dekentje is asymmetrisch.

Dekentje: Vanwege het grote aantal st wordt het werk heen en weer gebreid op een rondbreinld. Leg de rondbreinld nr. 3 dubbel (of gebruik 2 rondbreinld van dezelfde dikte) en zet met Alpaca 169 st op op de 2 breinld (dit is bedoeld om de rand elastisch te maken). Trek de ene breinld uit het werk en brei 3 nld r (1e nld = terugg nld).
Brei vervolgens door als volgt (1e nld = heeng nld):
De eerste 8 st aan beide kanten op alle nld in ribbelst breien. Brei tegelijkertijd de overige st als volgt - NB: als er st moeten worden geminderd of gemeerderd zoals hieronder beschreven, minder/meerder dan niet tussen de 8 eerste st aan beide kanten:
Brei volgens M.1. Brei vanaf een hoogte van ca 19 cm – na een volledige herhaling van het motief – volgens M.7 – en minder tegelijkertijd gelijkmatig in de eerste nld van M.7 26 st = 143 st op de breinld. Brei na M.7 door volgens M.5 op een heeng nld als volgt: M.5A (= 3 st), M.5B over de volgende 120 st en M.5C (= 4 st). Brei het motief op deze manier tot een hoogte van ca 29 cm – eindig na een volledige herhaling van het motief. Brei M.7 nog een keer en meerder tegelijkertijd in de laatste nld van M.7 gelijkmatig 3 st = 146 st op de breinld. Brei na M.7 volgens M.6. Brei vanaf een hoogte van ca 64 cm - na een volledige herhaling van het motief - M.7 nog een keer en minder tegelijkertijd in de laatste nld van M.7 gelijkmatig 3 st = 143 st. Brei na M.7 volgens M.5 op een heeng nld als volgt: M.5A (= 3 st), M.5B over de volgende 120 st en M.5C (= 4 st). Brei het motief op deze manier tot een hoogte van ca 84 cm - eindig na een volledige herhaling van het motief. Brei 2 nld r en kant vervolgens losjes r af op een terugg nld - NB: ga als volgt te werk om te voorkomen dat de afkantnld te strak wordt: maak na ca elke 8e st 1 omsl tegelijkertijd met het afkanten ( en kant ook de omsl af).

Telpatroon

= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant
= averecht op de goede kant, recht op de verkeerde kant
= 1 omslag
= 2 st recht samen
= haal 1 st recht van de breinld af, 1 r, en haal de afgeh st daarover
= 1 omslag, haal 1 st recht van de breinld af, 2 st recht samen, haal de afgeh st daarover, 1 omslag

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Baby 13-22.