DROPS / 86 / 15

Neverland by DROPS Design

DROPS Vilten slofjes van ´Eskimo´

Schoenen maat: 35/37-38/40-42/44
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio
300-300-350 gr nr. 05, turkoois
DROPS Breinld 8mm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: sloffen, vilten,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.09 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Stekenverhouding:
Voor het vilten: 11 st x 15 nld op breinld nr. 8 in tricotst = 10 x 10 cm.
Na het vilten: ca 13,5 st x 28 nld = 10 x 10 cm.
Gebruik eventueel grotere of kleinere naalden om de juiste stekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Slofje: het slofje wordt uit een stuk gebreid, en vervolgens gesloten aan de achterkant en op de wreef. Begin bij de enkel. Zet met breinld nr. 8 en Eskimo 21-22-23 st. Brei tricotst. Let op de steekverhouding! Zet bij 20-20-22 cm nieuwe st op voor de voet aan een kant in elke 2e nld: 2 st x 5-6-7 en 1 st x 3-3-2 = 34-37-39 st.
Plaats bij een hoogte van 42-44-46 cm een merkdraad aan de ene kant = midden onder de voet.
Kant de st weer af als er een gelijk aantal cm aan beide kant van de merkdraad zijn gebreid. Kant vervolgens af aan dezelfde kant als waar de st werden opgezet, ook in elke 2e nld: 1 st x 3-3-2 en 2 st x 5-6-7 = 21-22-23 st. Kant de st losjes af bij een totale hoogte van 84-88-92 cm.

Afwerken: Leg het werk dubbel, met de verkeerde kanten op elkaar en sluit de naad aan de achterkant in de laatste st. Sluit de naad aan de voorkant en op de wreef en laat 9 cm open voor de split.
Keer het slofje binnenstebuiten – dit is nu de goede kant. Brei nog 1 slofje.

Vilt de slofjes in de wasmachine. Vouw na het vilten de bovenste 4 cm naar buiten om. Om de slofjes een echt fijne en goede pasvorm te laten krijgen, is het een goed idee om de slofjes even te dragen als zij nog vochtig zijn.

Vilten: Doe de slofjes in de wasmachine voeg een theelepel wasmiddel zonder enzymen en bleekmiddel toe. Zet de machine op een programma van 40° C met gewone centrifugering – zonder voorwas. In de toekomst kunt u de slofjes op een gewoon wolprogramma wassen.


Vilt vervolgens de slofjes in de wasmachine – zie beschrijving hieronder. Vouw na het vilten de bovenste 4 cm. Om het slofje echt aangenaam te maken, is het een goed idee om de slofjes aan te nemen, als zij nog steeds een beetje vochtig zijn. Dan vormen ze zich naar u voet.

Vilten: de slofjes in de wasmachine met een gewoon wasprogramma van 40 graden + centrifugering vilten. 1 eetlepel vlokkenzeep toevoegen.
Als het resultaat niet naar wens wordt, kunt u de slofjes nog een keer vilten. Worden de slofjes te klein, kunt u de slofjes in water leggen, en vervolgens vormen naar de juiste maat.

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 86-15.