DROPS / 93 / 40

DROPS 93-40 by DROPS Design

DROPS Muts met nopjes en een dikke sjaal met pompons van “Eskimo”

Trefwoorden: grove breisels, mutsen, set, sjaal,
Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Muts:
Maat: one-size
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
100 gr nr. 30, pastelroze

DROPS Breinld 10 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.

Sjaal:
Afmetingen: ca 18 x 220 cm
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
150 gr nr. 23, donkerbeige
200 gr nr. 30, pastelroze

DROPS Breinld 20 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (1)

100% wol
vanaf 2.12 € /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 2.12 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 2.43 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 2.61 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 19.08€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

MUTS:

Steekverhouding: 9 st x 12 nld met breinld 10 mm in tricotst= 10 x 10 cm. Gebruik eventueel grotere of kleinere nld om de juiste steekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Boordst: * 1 r, 2 av *, herhaal steeds *-*.

Tricotst met nopjes:
(1e nld = goede kant): * 5 tricotst, en brei in de volgende st 1 nopje als volgt: 1 r, 1 omsl, 1 r, 1 omsl, 1 r in deze st (= 5 nieuwe st), keer het werk. Brei nu 4 nld tricotst alleen over deze 5 st. Haal vervolgens de 2e st over de 1e st, de 3e st over de 1e st, de 4e st over de 1e st en haal uiteindelijk de 5e st over de 1e st * = 1 st. Herhaal steeds *-* in de hele nld. Brei 3 nld tricotst. En brei de volgende nld (= goede kant) als volgt: * 2 tricotst, en brei in de volgende st 1 nopje als net beschreven, en vervolgens 3 tricotst *, herhaal *-*. Brei 3 nld tricotst.
Herhaal deze 8 nld tot de vereiste afmetingen. Maar bij de minderingen in de muts zullen er minder tricotst tussen de nopjes komen. Het is belangrijk dat de nopjes recht boven elkaar komen te zitten.

Muts: Zet 48 st op met breinld 10 mm en Eskimo. Brei 1 nld av (1e nld = verkeerde kant). Brei Boordst – zie de beschrijving hierboven. Brei bij een hoogte van 7 cm 1 nld av op de verkeerde kant en brei vervolgens door in tricotst met de nopjes – zie de beschrijving hierboven. Let op de steekverhouding. Plaats bij een hoogte van 12 cm 6 merkdraden als volgt: 1 st, 1 merkdraad, * 8 st, 1 merkdraad *, herhaal *-* 5 keer. Na de laatste merkdraad staan er nog 7 st op de breinld. Minder vervolgens 6 keer in elke 2e nld aan de linkerkant van elke merkdraad als volgt: Brei de 2 st links van de merkdraad r samen = 12 st – wees opmerkzaam op het aantal tricotst tussen de nopjes. Het is een goed idee op een paar nopjes te laten vervallen, zodat zij niet te dicht bij elkaar komen te zitten.
Knip de draad af en rijg deze door de resterende nld. Hecht stevig af. De muts heeft een totale hoogte van ca 21 cm. Sluit de naad in het middenachter van de muts met de kantst als naadtoeslag.
SJAAL:

Steekverhouding: 5 st met breinld 20 mm en 2 draden Eskimo volgens het motief = ca 10 cm breed. Gebruik eventueel grotere of kleinere nld om de juiste steekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Motief:
1e nld: * 2 st r samen breien, 1 omsl *, herhaal *-* en eindig met 1 r.
Herhaal deze 1e nld tot de vereiste afmetingen - het motief wordt in elke nld gebreid.

Sjaal: Zet 9 st op over 2 breinld 20 mm met 1 draad van elke kleur (= 2 draden) (Dit wordt gedaan om de rand elastisch te maken). Trek de ene breinld uit en brei het Motief – zie de beschrijving hierboven. Kant bij een totale hoogte van ca 220 cm losjes af.

Pompons: Maak 1 roze pompon voor elk hoekje van de sjaal. De pompons hebben een doorsnede van ca 7-8 cm.

Michelle 19.03.2013 - 21:30:

Je trouve ces modèles originaux et le fondu des couleurs très doux.J' essaie de les faire puisque j' ai vu la vidéo Drops

Laat een opmerking achter voor DROPS 93-40

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.