DROPS / 93 / 14

DROPS 93-14 by DROPS Design

DROPS Schouderwarmer in ajourpatroon van “Alaska”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: one-size
Materialen: DROPS Alaska van Garnstudio,
300 gr. nr. 02, naturel

DROPS Rondbreinld 5 mm (80 cm), of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
2.10 EUR
1.80 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Steekverhouding: 17 st x 22 nld met breinld 5 mm in tricotst = 10 x 10 cm. Gebruik eventueel grotere of kleinere nld om de juiste steekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Patroon: Zie de teltekening M.1 en M.2. De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

Boordst: * 1 r, 1 av *, herhaal steeds *-*.

Schouderwarmer: Zet 244 st op over 2 breinld 5 mm met Alaska (dit wordt gedaan om de rand elastisch te krijgen). Trek de ene nld uit en brei 4 nld r (1e nld = heeng nld). Brei vervolgens door volgens teltekening M.1, maar de eerste 3 st aan de weerskanten in ribbelst breien (= kantst). Brei als M.1 voltooid is de volgende nld als volgt: kantst, *2 st r samen breien, 1 omsl*, herhaal *-*. Eindig met 3 kantst. Brei vervolgens 3 nld tricotst, en minder tegelijkertijd gelijkmatig 28 st in de 2e nld = 216 st.
NB! Minder niet in de kantst! Brei door volgens M.2. Als M.2 voltooid is, staan er totaal 104 st op de breinld.
Brei de volgende nld op de goede kant als volgt: 3 kantst, *2 st r samen breien, 1 omsl *, herhaal *-*. Eindig met 3 kantst. Brei vervolgens 2 nld tricotst, 1 nld r op de goede kant en 1 nld r op de verkeerde kant (= 4 nld). Minder tegelijkertijd 1 st in de laatste nld = 103 st. De schouderwarmer heeft nu een hoogte van ca 25 cm.

Hals: Brei Boordst – zie de beschrijving hierboven – met de 3 kantst aan de weerskanten. Kant bij een hoogte van 12 cm losjes af (in Boordst).

Koordje met pompons: Knip 2 draden Alaska met een lengte van ca 2½ meter. Vouw ze dubbel en doe ze om een deurknop o.i.d. draai ze op tot ze kringelen als u het koord iets laat vieren. Laat een sleutel of een schaar naar het midden glijden, neem de beide uiteinden van het koordje in uw hand en laat het zichzelf opdraaien. Leg een knoop in beide uiteinden op 5 cm naar het midden. Het touwtje heeft een lengte van ca 1 meter. Rijg het koordje door de gaatjes van de halswarmer - net onder de Boordst.
Maak vervolgens 2 pompons van Alaska. Elke pompon heeft een doorsnede van ca 6-7 cm. Zet 1 pompon vast aan beide uiteinden van het koordje.

Telpatroon

= r op de goede kant, av op de verkeerde kant
= av op de goede kant, r op de verkeerde kant
= 1 omslag
= 2 st r samenbreien
= 2 st r samenbreien, 1 omslag
= 1 omslag, haal 1 st r van de nld af, 1 r, haal de afgeh st daarover
= 1 omslag, haal 1 st r van de nld af, 2 st r samenbreien, haal de afgeh st daarover, 1 omslag

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 93-14.