DROPS / 93 / 14

DROPS 93-14 by DROPS Design

Sievä olkainlämmitin ”Alaska”-langasta

Tällä ohjeella ei vielä ole nimeä. Tee nimiehdotus!

Drops 93-14
Koko: one-size
Langanmenekki: Alaska:
300 g nro 02, luonnonvalkoinen

DROPS Pyöröpuikko nro 5 (80 cm).
Neuletiheys: Puikkonro on ainoastaan suositus!
17 s x 22 krs sileää neuletta puikolla nro 5 = 10 x 10 cm.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Lankatyyppi
Deals alkaen
alkaen 1.40 EUR

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

Mallineule: Katso ruutupiirrokset M.1 ja M.2. Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna.

Joustinneule: * 1 o, 1 n *, toista *-*.

Olkainlämmitin: Laita pyöröpuikko kaksinkertaiseksi ja luo 2:lle puikolle nro 5 Alaska-langalla 244 s (näin luomisreunasta tulee löyhä). Vedä toinen puikko pois ja neulo 4 krs ainaoikeaa (1. krs = oikea puoli). Neulo nyt M.1:n mukaan, mutta neulo kummankin reunan uloimmilla 3 s (= reuna-s) ainaoikeaa lopulliseen mittaan asti. Kun M.1 on valmis, neulo seuraava krs näin oikealta puolelta: 3 reuna-s, * 2 s oikein yhteen, 1 langankierto *, toista *-* ja neulo lopuksi 3 reuna-s. Jatka neulomalla 3 krs sileää neuletta - kavenna samanaikaisesti 2. krs:lla tasavälein 28 s = 216 s - Huom: älä tee kavennuksia kummankaan reunan 3:en reuna-s:n kohdalla. Neulo sitten M.2:n mukaan. Kun M.2 on valmis puikolla on 104 s jäljellä. Neulo seuraava krs näin oikealta puolelta: 3 reuna-s, * 2 s oikein yhteen, 1 langankierto *, toista *-* ja neulo lopuksi 3 reuna-s. Neulo sitten 2 krs sileää neuletta, 1 krs oikein nurjalta puolelta ja 1 krs oikein oikealta puolelta - säädä samalla viimeisellä krs:lla määrä s:ita 103 s:ksi. Työn korkeus on nyt n. 25 cm.

Kaulus: Neulo joustinta - kts. selitys yllä - 3:lla ainaoikeinneulotulla reuna-s:lla kummassakin reunassa. Päätä s:t löyhästi joustinta neuloen kun joustimen korkeus on 12 cm.

Solmimisnauha tupsuilla: Leikkaa Alaska-langasta 2 kpl 2,5 m:n pituista langanpätkää. Punoa ne yhteen, kännä ne kaksinkertaisiksi ja anna niiden punoutua uudestaan yhteen. Tee solmu solmimisnauhan päähän, nauhasta tulee n. 1:en m:n pituinen. Pujota nauha pääntien reikäkrs:een.
Tee Alaska-langasta 2 tupsua halkaisijaltaan n. 6-7 cm. Kiinnitä 1 tupsu solmimisnauhan kumpaankin päähän.

Piirros

= oikea s oikealta puolelta, nurja s nurjalta puolelta
= nurja s oikealta puolelta, oikea s nurjalta puolelta
= 1 langankierto
= 2 s oikein yhteen
= 2 s oikein yhteen, 1 langankierto
= 1 langankierto, nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 oikein, vedä nostettu s neulotun yli
= 1 langankierto, nosta 1 s oikein neulomatta, 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli, 1 langankierto

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 93-14 alkuperäisohjeeseen.