DROPS / 93 / 13

DROPS 93-13 by DROPS Design

DROPS losgebreide shawl van “Vivaldi”

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmeting: ca 29 x 200 cm
Materialen: DROPS Vivaldi van Garnstudio,
50 gr. nr. 06, naturel

DROPS Breinld 9 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, sjaal,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Stekenverhouding: 17 st met breinld 9 mm in het ajourmotief = 10 x 10 cm. Gebruik eventueel grotere of kleinere nld om de juiste steekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Ajourmotief: 1e nld: *2 st r samen breien, 1 omslag*, herhaal steeds * - * tot er nog 1 st op de nld staat. Brei deze r (in elke nld). Brei steeds als de 1e nld. Dwz, het ajourmotief wordt in elke nld gebreid!

Shawl: Zet 49 st op over 2 breinld 9 mm (Dit wordt gedaan om de rand elastisch te maken). Trek de ene breinld uit en brei volgens het ajourmotief (zie de beschrijving hierboven). Kant bij een totale hoogte van 200 cm losjes af.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 93-13.