Back to the Beach by DROPS Design

Gehaakte tassen met strepen in DROPS Paris. Het werk wordt in de rondte gehaakt, van onder naar boven.

DROPS Design: Patroon nr. w-767
Garengroep C of A + A
-------------------------------------------------------

MAAT:
Eén maat.
Afmetingen: Omtrek: 86 cm. Lengte (zonder bandjes): 36 cm.

MATERIAAL (voor 1 tas in elke kleur):
DROPS PARIS van garnstudio (behoort tot garengroep C)
250 g kleur 17, naturel
150 g kleur 41, mosterdgeel
100 g kleur 59, oudroze
100 g kleur 101, lichtblauw
100 g kleur 35, vanillegeel
Voor 1 tas heeft u nodig: 100 g kleur 17 naturel, 50 g kleur 41 mosterdgeel en 100 g van de kleur op de onderkant van de tas.

Als u het werk in één kleur haakt, heeft u nodig:
250 g Paris voor 1 tas.

STEKENVERHOUDING:
16 stokjes in de breedte en 9 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 4.5 MM.
De haaknaald is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere haaknaald.


DROPS 200-1

Yarn prices (per 19.06.2019)

Garen (weight) Samenstelling Nederland
DROPS Paris uni colour (50g) 100% katoen 1.55 EUR
DROPS Paris recycled denim (50g) 100% katoen 1.30 EUR

Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 18.20€* krijgen.

(*) De garenkosten worden berekend op basis van de kleinste maat / goedkoopste kleur. U kunt een pirjsoverzicht vinden op het afgedrukte patroon. U kunt deze gebruiken om de prijzen voor de overige maten te berekenen.

Alle garens die gebruikt worden in dit patroon zijn DROPS garens. Bijgewerkte kleurenkaarten en verkooppunten vindt u door onze website te bezoeken, garnstudio.com


Patroon voor DROPS 200-1

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Op het begin van elke toer van vasten, vervangt u de eerste vaste met 1 losse. De toer eindigt met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer.
Op het begin van elke toer van stokjes, vervangt u het eerste stokje met 3 lossen. De toer eindigt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer.

HAAKTIP (voor de lossen):
1 losse staat gelijk aan 1 stokje in de breedte. Zorg ervoor dat de lus die u in de losse maakt wat omhoog getrokken wordt op de haaknaald zodat het niet strak is. Als de losse te stevig wordt gehaakt, wordt het patroon strak in de delen waar veel lossen zijn.

TIP VOOR HET MEERDEREN-1:
Meerder 1 stokje door 2 stokjes in 1 stokje te haken. Meerder 1 stokje in elke steek voor en na beide markeerdraden (= 4 stokjes gemeerderd op de toer).

TIP VOOR HET MEERDEREN-2 (verdeeld):
Om uit te rekenen hoe u verdeeld meerdert tel het totaal aantal steken op de toer (dus 130 steken) en deel deze door het aantal te maken meerderingen (dus 8) = 16.25.
In dit voorbeeld meerdert u door 2 stokjes in ongeveer elke 16e steek te haken.

3 STOKJES TOT 1 STOKJE:
Haak 1 stokje in de eerste steek, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald), haak nog 1 stokje op dezelfde manier in elk van de volgende 2 steken, maar haal de laatste omslag door alle 4 lussen op de haaknaald (= 1 steek)

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

TAS - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt in de rondte gehaakt, van onder naar boven. De onderkant wordt op het einde samengehaakt.

TAS:
Haak 142 lossen met haaknaald 4.5 mm en oudroze. Vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse op de toer.
TOER 1: Haak 1 losse (= 1 vaste) – lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN, haak 1 vaste in de volgende losse, * sla de volgende losse over, haak 1 vaste in elk van de volgende 4 lossen *, haak van *-* in totaal 28 keer = 114 vasten. Voeg een markeerdraad in op het begin van de toer en een markeerdraad na 57 vasten (= 57 vasten over op de toer).
TOEREN 2-5: Haak 1 stokje in elke vaste. Meerder TEGELIJKERTIJD op elke toer 1 steek aan elke kant van beide markeerdraden – lees TIP VOOR HET MEERDEREN-1 = 130 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOER 6: Haak 1 stokje in elk stokje en meerder 8 stokjes verdeeld op de toer – lees TIP VOOR HET MEERDEREN-2 = 138 stokjes.
Nu ga verder als volgt – lees HAAKTIP: Haak A.1 in totaal 46 keer op de toer. Als het telpatroon klaar is in de hoogte herhaal dan de laatste toer in het telpatroon. Als het werk 18 cm meet vanaf de opzetrand ga dan verder met naturel. Haak verder in de laatste toer in A.1 tot het werk 31 cm meet vanaf de opzetrand.

Haak A.2 over elke herhaling van A.1 – denk om INFORMATIE VOOR HET HAKEN.
Ga verder met mosterdgeel en haak de rand en bandjes als volgt:
TOER 1: Haak * 1 stokje in elk van de eerste 23 stokjes, haak 72 lossen – zorg ervoor dat de lossen niet te strak zijn (de toer van lossen moet 45 cm meten), sla 23 stokjes over, haak 1 stokje in elk van de volgende 23 stokjes *, haak van *-* 1 keer op de toer = 2 bandjes.
TOER 2: Haak * 1 stokje in elk van de eerste 21 stokjes, haak 3 STOKJES TOT 1 STOKJE – lees beschrijving hierboven, haak 1 stokje in elk van de volgende 70 lossen (er is 1 losse over voor het volgende stokje op de toer), haak 3 STOKJES TOT 1 STOKJE, haak 1 stokje in elk van de volgende 21 stokjes *, haak van *-* 1 keer op de toer = 228 stokjes.
TOER 3: Haak 1 vaste in elk stokje.
Knip en hecht de draad af. Keer het werk zodat de goede kant tegen de goede kant komt en haak de onderkant samen over de eerste toer van lossen. Haak met dezelfde kleur die u voor de onderkant van de tas heeft gebruikt en haak door beide lagen beginnend vanaf de markeerdraad op het begin van de toer als volgt: Haak 1 vaste in elke losse, maar sla dezelfde lossen over die op het begin van het werk ook overgeslagen zijn. Knip en hecht de draad af.
Haak nog 2 tassen op dezelfde manier, maar begin met lichtblauw of vanillegeel in plaats van oudroze.

Uitleg van het telpatroon

symbol = 1 losse
symbol = 1 stokje in de steek
symbol = 1 stokje om de lossenlus
symbol = begin op deze toer – de vorige toer is reeds gehaakt

Telpatroon voor DROPS 200-1

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!


Gebruik mij om uw project op te meten!

Om het meetlint op de juiste grootte uit te printen, dient u "full scale" of volledig te printen (dus kies niet voor de optie "fit to page" of maak passend).


Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

U vind 12 instructievideo's, een commentaar/vragengedeelte en nog veel meer, als u naar het patroon gaat op garnstudio.com Heeft u DROPS garen gekocht om dit patroon te maken? Dan kunt u aanspraak maken op hulp van de winkel waar u het garen heeft gekocht.

Onze patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en je kunt altijd het originele patroon bekijken voor de maten en tekeningen.

Als wij een bericht ontvangen over een mogelijke fout, dan zullen wij het patroon bekijken en eventueel een correctie maken. Dit wordt normaliter binnen 7 tot 10 werkdagen gedaan. Als er geen correctie is gemaakt, betekent dit dat de fout of vergissing niet konden vinden.


Wilt u graat weten waar u het garen voor dit patroon kunt kopen?

Probeer een DROPS Super Store!

- Wolplein.nl
- Breiwebshop
- Hobbydoos.nl
- Moni Lana
- Shopgeluk
- Het Wolhuis
- Breicafe Het Breipunt
- Caro’s Atelier

© 1982-2019 DROPS Design A/S. Alle rechten voorbehouden. Op dit document, inclusief alle subdocumenten, rust copyright. Lees meer over wat u kunt doen met onze patronen onderaan elk patroon op onze site