Rocking Sheep by DROPS Design

Gehaakt schaap in DROPS Paris. Thema: Pasen.

DROPS Design: Patroon nr. w-732
Garengroep C of A + A
-----------------------------------------------------------
Afmetingen: ongeveer 9 cm in diameter
Materiaal:
DROPS PARIS van garnstudio (behoort tot garengroep C)
50 g kleur 17, naturel
50 g kleur 24, donkergrijs

DROPS HAAKNAALD 4 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 17 vasten en 20 toeren is 10 cm breed en 10 cm hoog.

ACCESSOIRES: Een klein beetje vulling
----------------------------------------------------------


DROPS Extra 0-1424

Yarn prices (per 25.10.2020)

Garen (weight) Samenstelling Nederland
DROPS Paris uni colour (50g) 100% katoen 1.55 EUR
DROPS Paris recycled denim (50g) 100% katoen 1.30 EUR

Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 2.60€* krijgen.

(*) De garenkosten worden berekend op basis van de kleinste maat / goedkoopste kleur. U kunt een pirjsoverzicht vinden op het afgedrukte patroon. U kunt deze gebruiken om de prijzen voor de overige maten te berekenen.

Alle garens die gebruikt worden in dit patroon zijn DROPS garens. Bijgewerkte kleurenkaarten en verkooppunten vindt u door onze website te bezoeken, garnstudio.com


Patroon voor DROPS Extra 0-1424

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.8.
Het gebied gemarkeerd met grijs is reeds gehaakt; het laat alleen zien hoe de volgende toer wordt gehaakt in de steken.
----------------------------------------------------------

SCHAAP:
Het hoofd wordt eerst gehaakt met de oren en het haar, de poten worden apart gehaakt en dan worden alle delen samengehaakt. Dan wordt er een staart gehaakt en gaat u verder met de achterkant van het lijf. Tot slot worden de voor- en achterkant samengehaakt met een lussenrand rondom het schaap.

HOOFD, OREN EN HAAR (A.1):
Het werk wordt in de rondte gehaakt vanaf het midden van het hoofd en naar buiten toe. Het hoofd en de oren worden met donkergrijs gehaakt en het haar met naturel.
Begin met haaknaald 4 mm en donkergrijs. Haak A.1. Knip de draad af en ga verder met naturel voordat u aan het haar begint DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.1 klaar is, knip en hecht dan de draad af.
Naai de ogen en de neus op toer 3 als volgt: Naai 2 Franse knopen voor de ogen – zie telpatroon A.8, en naai 2 steken voor de mond met naturel – zie foto. Laat het werk rusten.

POTEN (A.2):
Haak 1 poot volgens telpatroon A.2 met donkergrijs. Knip en hecht de draad af. Haak nog 1 poot.

POTEN SAMENHAKEN (A.3):
Haak nu een toer van donkergrijs op de achterkant van het hoofd terwijl tegelijkertijd de poten vastgemaakt worden als volgt:
Haak A.3 in de achterste lus van toer 3 van A.1 met donkergrijs – lees PATROON, terwijl tegelijkertijd elke poot gaandeweg wordt vastgemaakt– zie de zwarte vierkanten in A.3 voor de positie.

VOORKANT VAN HET LIJF (A.4):
Haak A.4 met naturel om de laatste toer in A.3, knip en hecht dan de draad af. Laat het werk rusten.

ACHTERKANT VAN HET LIJF EN DE STAART (A.5/A.6):
Haak eerst een staart, haak dan verder met het lijf om de staart als volgt:
Begin met haaknaald 4 mm. Haak A.5 (= staart), haak dan A.6 en om de eerste steek op de staart, met de staart in het midden. Ga verder tot A.6 klaar is. Knip en hecht de draad af.

LUSSENRAND OM HET SCHAAP (A.7):
Haak nu de voor- en achterkant samen met naturel, als volgt:
Plaats de voor- en achterpanden samen – met de verkeerde kanten op elkaar. Als u het schaap wilt vullen, vul het dan nu met vulling. Haak vanaf de voorkant, beginnend op de losse op het midden van de bovenkant van de voor-/achterkant van het lijf als volgt:
Haak A.7 door beide lagen – de toer begint op de diamant. LET OP: Haak op de voorkant van de poten; de poten moeten hangen waar de zwarte vierkanten in het telpatroon zijn. Knip en hecht de draad af.

Uitleg van het telpatroon

symbol = begin hier door 1 losse te haken (de volgende steek heeft een ovaal symbool), toer 1 wordt in de rondte gehaakt, om deze losse
symbol = halve vaste
symbol = halve vaste in de achterste lus van de steek
symbol = losse
symbol = 4 lossen
symbol = vaste in de steek
symbol = 2 vasten in de steek
symbol = vaste om de losse
symbol = vaste in de voorste lus van de steek
symbol = half stokje in de steek
symbol = stokje in de steek
symbol = stokje om de lossenlus
symbol = begin hier
symbol = hecht de draad af met 1 halve vaste en begin de toer met 1 losse. De toer eindigt met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer
symbol = de toer begint met 1 losse en eindigt met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer
symbol = hecht de draad af met 1 halve vaste en begin de toer met 3 lossen. De toer stopt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer
symbol = de toer begint met 3 lossen en eindigt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer
symbol = Diamantsymbool: De toer begint hier met 1 vaste om de eerste losse. De toer eindigt met 1 vaste om de eerste losse, haak 20 lossen voor een lus en eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op het begin van de toer
symbol = 3 lossen, 1 stokje in de eerste losse
symbol = De pijp wordt tegelijkertijd met deze lossenlus gehaakt, dus deze lossenlus wordt als volgt gehaakt: Haak 1 losse, 1 halve vaste in de eerste losse in A.2 (pijp), haak 1 losse
symbol = Staart: Begin met lossen. Als A.5 klaar is, haak dan A.6 (de staart is het cirkelsymbool in het midden van A.6), de volgende steek is het ovaalsymbool. De eerste toer van vasten wordt gehaakt in en om de eerste losse op de staart - houd de staart vast als eromheen gehaakt wordt
symbol = knip en hecht de draad af

Telpatroon voor DROPS Extra 0-1424

Telpatroon voor DROPS Extra 0-1424

Telpatroon voor DROPS Extra 0-1424

Telpatroon voor DROPS Extra 0-1424

Telpatroon voor DROPS Extra 0-1424

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!


Gebruik mij om uw project op te meten!

Om het meetlint op de juiste grootte uit te printen, dient u "full scale" of volledig te printen (dus kies niet voor de optie "fit to page" of maak passend).


Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

U vind 13 instructievideo's, een commentaar/vragengedeelte en nog veel meer, als u naar het patroon gaat op garnstudio.com Heeft u DROPS garen gekocht om dit patroon te maken? Dan kunt u aanspraak maken op hulp van de winkel waar u het garen heeft gekocht.

Onze patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en je kunt altijd het originele patroon bekijken voor de maten en tekeningen.

Als wij een bericht ontvangen over een mogelijke fout, dan zullen wij het patroon bekijken en eventueel een correctie maken. Dit wordt normaliter binnen 7 tot 10 werkdagen gedaan. Als er geen correctie is gemaakt, betekent dit dat de fout of vergissing niet konden vinden.


Wilt u graat weten waar u het garen voor dit patroon kunt kopen?

Probeer een DROPS Super Store!

- Breiwebshop
- Wolplein.nl
- Hobbydoos.nl
- Shopgeluk
- Hartje Winterswijk
- Moni Lana
- Breicafe Het Breipunt
- Het Wolhuis

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rechten voorbehouden. Op dit document, inclusief alle subdocumenten, rust copyright. Lees meer over wat u kunt doen met onze patronen onderaan elk patroon op onze site