Queen of Hearts by DROPS Design

Settet består av: Lue og votter med hjerter. Arbeidet er strikket i DROPS Fabel

DROPS Design: Modell fa-383
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Til hele settet går det med ca 100 g farge 400, sort og 100 g farge 916, grand canyon.
-----------------------------------------------------------

LUE:
Størrelse: XS/S- M/L
Passer hodeomkrets på ca: 52/54 - 56/58 cm.
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
50 g farge 400, sort
50 g farge 916, grand canyon

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER OG RUNDPINNE(40 cm) NR 2,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 26 masker og 34 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS RUNDPINNE (40 cm) NR 2 til vrangbord - eller de pinnene du må bruke for å få 29 masker og 38 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
-----------------------------------------------------------

VOTTER:
Størrelse: one-size
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g farge 400, sort
50 g farge 916, grand canyon

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER NR 2,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 26 masker og 34 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS SETTPINNER NR 2 til vrangbord - eller de pinnene du må bruke for å få 29 masker og 38 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

----------------------------------------------------------


DROPS 183-23

Garnpriser (per 05.07.2020)

Garn (vekt) Inhold Norge
DROPS Fabel uni colour (50g) 75% Ull, 25% Polyamid 29.00 NOK
DROPS Fabel print (50g) 75% Ull, 25% Polyamid 31.00 NOK
DROPS Fabel long print (50g) 75% Ull, 25% Polyamid 33.00 NOK

Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 116.00kr*.

(*) Kostnaden for oppskriften er kalkulert fra den minste størrelsen / billigste garnfargen. Du finner en prisoversikt på denne utskriften som du kan bruke for å finne priser for andre størrelser.

Alle garn som er benyttet i denne oppskriften er DROPS garn. Du finner butikker og oppdaterte fargekart på garnstudio.com


Oppskrift for DROPS 183-23


INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MAGISK SIRKEL:
For å unngå hull i midten startes det med denne teknikken:
Hold i garn-enden med venstre hånd og lag en løkke rundt venstre pekefinger (fra venstre mot høyre). Hold i løkken med venstre tommel og pekefinger. Stikk pinnen gjennom løkken, hent tråden fra nøstet (dvs legg tråden 1 gang over pinnen fra deg), trekk tråden tilbake gjennom løkken, lag 1 kast om pinnen (tråden legges nå bakfra og mot deg) og trekk kastet gjennom masken på pinnen, * stikk pinnen gjennom løkken, lag 1 kast om pinnen (tråden legges bakfra og mot deg), trekk kastet gjennom løkken, lag 1 nytt kast om pinnen (bakfra og mot deg) og trekk kastet gjennom ytterste maske på høyre pinne (dvs den siste masken som ble laget) *, gjenta fra *-* til det er 8 masker på pinnen. Fordel maskene på 4 stk settpinne 2,5 som forkl i oppskriften.
Strikk videre som forkl i oppskriften – SAMTIDIG trekkes det i garnenden slik at løkken snøres sammen og hullet blir borte.

MØNSTER:
Se diagrammene A.1 til A.5. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten. I diagram A.1 og A.2, velg diagram for ønsket størrelse.
----------------------------------------------------------

LUE:
Arbeidet strikkes rundt på rundpinne, det byttes til settpinner når det felles på toppen av luen. På grunn av mønsteret på luen kommer luen i størrelse XS/S og M/L.Dersom det ønskes størrelse S/M (passer hodemål 54/56 cm) kan størrelse XS/S strikkes på et 1/2 pinnenummer større.

Legg opp 128-152 masker på rundpinne 2 med sort og strikk 1 omgang rett. Neste omgang strikkes det vrangbord med 2 masker rett og 2 masker vrang til arbeidet måler ca 4 cm. Bytt til rundpinne 2,5 og strikk 1 omgang rett der det felles 8 masker jevnt fordelt på omgangen = 120-144 masker. Strikk diagram A.1 (mønsteret i diagrammet er delbart med 8 masker, men siden diagrammene skal passe over hverandre må det startes på forskjellige deler av mønsteret avhengig av størrelse). A.1 strikkes 3-6 ganger i bredden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Gjenta diagrammet 3 ganger i høyden, arbeidet måler ca 17 cm. Deretter strikkes diagram A.2 over A.1. Når diagrammet er strikket ferdig i høyden er det 12 masker igjen på pinnen. Strikk 2 og 2 masker rett sammen = 6 masker. Klipp tråden. Trekk tråden gjennom maskene et par ganger, snurp sammen og fest godt.

----------------------------------------------------------

VOTTER:
Votten strikkes rundt på settpinner. Hånden strikkes fra fingrene og opp til der tommelhullet lages. Tommelen strikkes rundt fra tuppen før det felles til tommelhull og den settes sammen med resten av votten. Deretter strikkes arbeidet videre rundt.

VOTT DEL 1:
Start med sort og MAGISK SIRKEL – se forklaring over = 8 masker fordelt på 4 settpinner 2,5 – NB: Dersom det ikke ønskes å starte med magisk sirkel legges det opp 8 masker med sort (når votten er ferdig tråkles det en tråd opp og ned gjennom maskene rundt hullet på tuppen og hullet snurpes sammen).
Videre strikkes det mønster rundt etter diagram A.3 for venstre vott og A.4 for høyre vott. Når økningene i diagrammet er ferdig er det 56 masker på omgangen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Strikk videre til omgangen markert med pil i diagrammet (arbeidet måler ca 12 fra tuppen), på denne omgangen felles det av 3 masker til tommelhull (de sorte rutene i diagrammet viser hvor det felles av). Legg votten til side og strikk tommelen.

TOMMEL.
Start med sort og MAGISK SIRKEL = 8 masker fordelt på settpinner 2,5. Strikk rundt etter diagram A.5. Når økningene i diagrammet er ferdig er det 20 masker på omgangen. På siste omgang i diagrammet felles det av 3 masker til tommelhull på omgangen (de sorte rutene i diagrammet viser hvor det felles av). Det er 17 masker igjen på tommelen. Tommelen er nå ferdig.

VOTT DEL 2:
Nå skal tommelen strikkes sammen med votten, plasser tommelen på pinnene der det er felt av masker til tommelhull på votten. Strikk videre rundt etter diagram A.3/A.4 over maskene på votten som før, de sorte rutene hoppes over, her strikkes diagram A.6 (= tommelkile). Stjernen i A.6 skal passe med stjernen i A.5 slik at mønsteret ikke brytes. Når diagram A.6 er ferdig er det 56 masker på omgangen. Fortsett å strikke etter A.3/A.4. Når diagrammet er strikket ferdig bytt til settpinne 2 og strikk 1 omgang rett, deretter strikkes det vrangbord med 2 masker rett og 2 masker vrang i 5 omganger. Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang. Sy sammen åpningen mellom tommel og vott. Klipp og fest trådene.

Diagramforklaring

symbol = sort
symbol = grand canyon
symbol = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen. På neste omgang strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull
symbol = strikk 2 masker rett sammen med sort
symbol = løft 1 maske løst av som om den skulle strikkes rett, 1 maske rett med sort og løft den løse masken over den strikkede masken
symbol = løft 1 maske av som om den skal strikkes rett, strikk 2 masker rett sammen og løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen
symbol = maske som felles av i A.3, A.4 og A.5. Hopp over denne masken

Diagram for DROPS 183-23

Diagram for DROPS 183-23

Diagram for DROPS 183-23

Diagram for DROPS 183-23

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!


Bruk meg til å måle prosjektet ditt!

For å få målebåndet 100% riktig, må du printe ut mønsteret i full skala (ikke velg "tilpass siden").


Trenger du hjelp med denne oppskriften?

Du finner 22 instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com Har du kjøpt DROPS garn for å gjøre dette prosjektet? Da har du rett til å få hjelp av butikken som solgte deg garnet.

Vi legger vår stolthet i at våre oppskrifter skal være feilfrie og enkle å forstå. Dersom vi får beskjed om at det kan være en feil i en oppskrift, vil vi gå igjennom oppskriften på nytt og rette eventuelle feil. Dette vil normalt ta 7-10 dager. Dersom det ikke blir gjort rettelser på oppskriften, betyr det at vi ikke kan finne noen feil.


Hvor kan jeg kjøpe garnet som jeg trenger til denne oppskriften?

Prøv en DROPS Super Store!

- Ritohobby.no
- Strikkenett.no
- Kremmerloftet
- Joruns garn og hobby
- Norwegian Spirit
- Norwegian Spirit, nettbutikk
- Garnhuset
- Snarby Strikkestudio
- Rasmus Design AS
- Hobbiten
- Camelias Hus
- Den røde tråd
- Leo Design
- Ritohobby.no
- Krabberødveien Landhandleri

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside.