Adventure Awaits by DROPS Design

Veske og lommebok med fargemønster. Arbeidet er heklet i DROPS Snow.

DROPS Design: Modell ee-603
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
VESKE:
Mål:
Omkrets: ca 92 cm
Høyde: ca 46 cm
Materialer:
DROPS SNOW fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
150 g 21, blåfiolett
150 g 23, muldvarp
150 g 01, natur
100 g 15, mørk blå
100 g 47, lys beige
100 g 48, beige

Vesken på bildet veier 438 g.

Arbeidet kan også hekles med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe E)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 – eller den nålen du må bruke for å få 13 staver og 6 rader på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

-----------------------------------------------------------

LOMMEBOK:
Mål: ca 15 cm lang og ca 11 cm høy.
Materialer:
DROPS SNOW fra GARNSTUDIO (tilhører garngruppe E)
Bruk rester av følgende farger: 21, blåfiolett, 23, muldvarp, 01, natur, 15, mørk blå og 47 lys beige.

Lommeboken på bildet veier 66 g.

Arbeidet kan også hekles med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe E)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 – eller den nålen du må bruke for å få 13 fastmasker på 10 cm i bredden.
DROPS SEDERTRE KNAPP NR 511 - 1 stk.

----------------------------------------------------------


DROPS 181-8

Garnpriser (per 19.01.2021)

Garn (vekt) Inhold Norge
DROPS Snow uni colour (50g) 100% Ull 25.00 NOK
DROPS Snow mix (50g) 100% Ull 29.00 NOK
DROPS Snow print (50g) 100% Ull 31.00 NOK

Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 400.00kr*.

(*) Kostnaden for oppskriften er kalkulert fra den minste størrelsen / billigste garnfargen. Du finner en prisoversikt på denne utskriften som du kan bruke for å finne priser for andre størrelser.

Alle garn som er benyttet i denne oppskriften er DROPS garn. Du finner butikker og oppdaterte fargekart på garnstudio.com


Oppskrift for DROPS 181-8

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. 1 rute = 1 stav.

FARGEMØNSTER (gjelder vesken):
Når det byttes farge hekles det slik: Hekle siste stav før fargebytte, men vent med den siste gjennom-trekningen. Bytt til neste farge og hekle siste gjennom-trekning før det hekles videre med denne fargen. Om neste omgang starter med en ny farge hekles den siste kjedemasken med den nye fargen på slutten av omgangen. Når det hekles med flere farger på en omgang legges trådene det ikke hekles med over maskene fra forrige omgang, det hekles rundt disse trådene slik at de blir skjult og dratt med rundt.

HEKLEINFO-1:
Første stav på omgangen erstattes av 3 luftmasker, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen.

HEKLEINFO-2:
Start omgangen med 1 luftmaske. Denne erstatter ikke første fastmaske, men kommer i tillegg. Omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.

FELLETIPS:
Det felles 1 stav ved å hekle 2 staver sammen slik: Hekle 1 stav, men vent med siste gjennom-trekning (= 2 løkken på nålen), hekle deretter neste stav, men når siste gjennom-trekning gjøres trekkes tråden gjennom alle 3 løkkene på nålen.
----------------------------------------------------------

VESKE:
Vesken hekles rundt, fra bunnen og opp.
Hekle 5 luftmasker med Snow og blåfiolett på nål 4,5. Sett de sammen til en ring med 1 kjedemaske i 1.luftmaske. Videre hekles det rundt og etter diagram A.1 (det hekles 11 rapporter av A.1 i bredden) – LES FARGEMØNSTER!
1.OMGANG: Hekle 11 staver om ringen – LES HEKLEINFO-1!
2.OMGANG: Hekle 2 staver i hver stav = 22 staver.
3.OMGANG: Hekle * 1 stav i første stav, 2 staver i neste stav *, gjenta *-* rundt omgangen = 33 staver.
4.OMGANG: Hekle * 1 stav i hver av de 2 første stavene, 2 staver i neste stav*, gjenta *-* rundt omgangen = 44 staver. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
5.-11.OMGANG: Fortsett med økninger og mønster som før, dvs for hver omgang hekles det 1 stav mer mellom økningene = 121 staver på omgangen.
Hekle videre rundt uten økninger etter diagram A.2 (det hekles 15 rapporter av A.2 i bredden), SAMTIDIG på første omgang felles det 1 stav LES FELLETIPS! = 120 staver.
NB! På siste omgang av A.2 (markert med pil i diagrammet) hekles det ikke staver, det hekles slik med mørk blå: 1 luftmaske (erstatter 1 fastmaske), * 3 luftmasker, hopp over 2 staver og hekle 1 fastmaske i neste stav*, gjenta fra *-* omgangen rundt og avslutt med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på starten av omgangen. Klipp og fest trådene.

STROPPER:
Klipp 4 tråder av hver farge à 120 cm = 24 tråder. Legg trådene sammen og knyt en løs knute, la det være igjen ca 12 cm garn før knuten. Fordel trådene i 3 bunker med 8 tråder i hver bunke. Flett de tre bunkene sammen til det gjenstår ca 25 cm tråd. Del trådene opp i 2 deler. Tre de 2 delene gjennom vesken (fra innsiden og ut) på den tredje omgangen fra toppen, la det være 1 stav mellom delene. Knyt delene sammen til en knute på utside av vesken. Ta opp knuten i begynnelsen av fletten og fest denne enden til vesken på samme måte, men i motsatt side. Lag en flette til på samme måte og fest på den andre siden av vesken. Klipp trådendene slik at de er like lange.

----------------------------------------------------------

LOMMEBOK:
Lommeboken hekles rundt, nedenfra og opp. Hekle 21 luftmasker med heklenål 4,5 med blåfiolett.
1.OMGANG: Hekle 3 fastmasker i den 2.luftmasken fra nålen, deretter hekles det 1 fastmaske i hver luftmaske på raden til det gjenstår 1 luftmaske (= 18 fastmasker), hekle 3 fastmasker i denne masken. Nå skal det hekles i undersiden av luftmaskeraden (undersiden av fastmaskene som nettom ble heklet). Hekle 1 fastmaske i hver maske (= 18 fastmasker) og avslutt omgangen med å hekle 1 kjedemaske i første fastmaske. Det er nå 42 fastmasker på omgangen.
2.OMGANG: LES HEKLEINFO-2! Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, bytt til mørk blå og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
3.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
4.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, bytt til muldvarp og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
5.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, bytt til lys beige og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
6.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
7.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, bytt til natur og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
8.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, bytt til lys beige og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
9.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
10.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, bytt til muldvarp og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
11.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske frem til midt foran på arbeidet, nå lages det et knapphull slik: Hekle 2 luftmasker og hopp over 2 fastmasker. Deretter hekles det videre med fastmasker omgangen rundt og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
12.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske frem til luftmaskene, om luftmaskene hekles det 2 fastmasker, hekle videre med fastmasker omgangen rundt og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen.
13.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og avslutt omgangen med 1 kjedemaske i den første fastmasken på omgangen. Klipp og fest trådene. Fest knappen på innsiden av lommeboken på motsatt side av knapphullet.

SNOR:
Klipp 2 tråder à 40 cm i hver farge = 10 tråder. Knyt endene sammen i den ene enden (la det være ca 6 cm før knuten) og fordel de i 3 bunker. Flett trådene, trekk enden uten knute gjennom fastmaskraden i den ene siden av lommeboken. Ta opp knuten i den andre enden, legg alle trådene sammen og knyt en knute. Klipp trådendene slik at de er like lange.

Diagramforklaring

symbol = blåfiolett
symbol = mørk blå
symbol = muldvarp
symbol = lys beige
symbol = natur
symbol = beige

Diagram for DROPS 181-8

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!


Bruk meg til å måle prosjektet ditt!

For å få målebåndet 100% riktig, må du printe ut mønsteret i full skala (ikke velg "tilpass siden").


Trenger du hjelp med denne oppskriften?

Du finner 11 instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com Har du kjøpt DROPS garn for å gjøre dette prosjektet? Da har du rett til å få hjelp av butikken som solgte deg garnet.

Vi legger vår stolthet i at våre oppskrifter skal være feilfrie og enkle å forstå. Dersom vi får beskjed om at det kan være en feil i en oppskrift, vil vi gå igjennom oppskriften på nytt og rette eventuelle feil. Dette vil normalt ta 7-10 dager. Dersom det ikke blir gjort rettelser på oppskriften, betyr det at vi ikke kan finne noen feil.


Hvor kan jeg kjøpe garnet som jeg trenger til denne oppskriften?

Prøv en DROPS Super Store!

- Ritohobby.no
- Strikkenett.no
- Joruns garn og hobby
- Kremmerloftet
- Garnhuset
- Snarby Strikkestudio
- Krabberødveien Landhandleri
- Hobbiten
- Den røde tråd
- Rasmus Design AS
- Norwegian Spirit, nettbutikk
- Camelias Hus
- Ritohobby.no
- Leo Design

© 1982-2021 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside.