Candy Cane by DROPS Design

Strikkede DROPS tøfler i ”Nepal” med retstrik og striber. Str 35 - 42.

DROPS Design: Model nr ne-196
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/39 - 40/42
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio
50-100-100 g f.nr 6273, cerise
50-50-50 g f.nr 0100, natur

DROPS PINDE nr 4,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 18 m x 34 p retstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------


DROPS 164-9

Garnpriser (per 31.10.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Nepal uni colour (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 22.00 DKK
DROPS Nepal mix (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 23.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 44.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS 164-9

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

MAGISK CIRKEL:
For at undgå hul i midten startes der med denne teknik:
Hold i garnenden med venstre hånd og lav en løkke rundt om venstre pegefinger (fra venstre mod højre). Hold i løkken med venstre tommelfinger og pegefinger. Stik pinden gennem løkken, hent tråden fra nøglet, træk tråden tilbage gennem løkken, slå om (tråden lægges bagfra og mod dig) og træk omslaget gennem m på pinden, * stik pinden gennem løkken, slå om, træk omslaget gennem løkken, slå om igen og træk omslaget gennem yderste m på højre p (dvs den sidste m som blev lavet) *, gentag fra *-* til der er 12-12-12 m på pinden. Fordel m på p 4,5. Strik videre som forkl i opskriften – SAMTIDIG trækkes der i garnenden så løkken snøres sammen og hullet forsvinder.

STRIBER:
* 2 p retstrik natur, 2 p retstrik cerise *, gentag *-*.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ud ved at strikke 2 m i en m, dvs strik i forreste og bagerste del af m.

INDTAGNINGSTIPS:
Tag 1 m ind på hver side af m med mærke i således: Strik til 2 m før mærket, strik 2 m ret sammen, 1 r (= m med mærke i), tag 1 m løst af p, 1 ret, løft den løse m over (= 2 m taget ind).
OBS: Indtagningen før første mærke sker i slutningen af p.
----------------------------------------------------------

TØFFEL:
Arb strikkes i retstrik frem og tilbage fra tåen og bag mod hælen.
Start med cerise og MAGISK CIRKEL - se forkl over - på p 4,5. Derefter strikkes der RETSTRIK og STRIBER - se forkl over, Samtidig med at der sættes et mærke således: Strik de første 6 m (= under foden), sæt et mærke i næste m, strik de resterende 5 m (= ovenpå foden). Strik 1 p tilbage. På næste p fra retsiden tages der ud i 2.m på p, i m på hver side af m med mærket i, og i sidste m på p – læs UDTAGNINGSTIPS (= 4 m taget ud)! Gentag udtagningen på hver p fra retsiden, 4-5-6 gange til = 32-36-40 m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arb måler 14-17-19 cm sættes de første 15-17-19 m (= under foden) på en tråd, og der strikkes 4 p retstrik med 2 tråde cerise over de sidste 17-19-21 m på p (= ovenpå foden). Derefter strikkes der 1 p ret Samtidig med at der tages 5-6-7 m ud jævnt fordelt over disse m = 22-25-28 m. Luk løst af med 2 tråde.
Slå 17-19-21 m op på p 4,5 med 2 tråde cerise (= bag på foden). Derefter strikkes der 4 p retstrik frem og tilbage. Sæt 1 mærke i første og sidste m på p. Fortsæt med 1 tråd således:
Sæt m fra tråden under foden tilbage på p = 32-36-40 m. Fortsæt med retstrik og striber – sørg for at der fortsættes med striber fra m under foden. SAMTIDIG på næste p fra retsiden starter indtagningen – læs INDTAGNINGSTIPS! Gentag indtagningen på hver side af hvert mærke på hver 4.p 3-3-4 gange til = 16-20-20 m. Luk de resterende m af. Strik en tøffel til på samme måde, men spejlvendt, så sømmen kommer i modsat side.

MONTERING:
Sy tøflen sammen i siden, sy i yderste led af yderste m.
Sy hælen sammen - sy med et sting i hver m indenfor aflukningskanten.
Sy retstrik-kanterne pænt sammen på hver side af foden således: Læg retstrikskanten som blev strikket ovenpå foden over retstrikskanten som blev strikket bagpå foden og sy gennem begge lag i siderne. Klip og hæft trådene.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 11 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Nicoline
- Netgarn
- Centrum Garn
- Smykkesten og Fritid
- Garnkassen.dk
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- Enghoff Garn
- Annettes-haandstrik
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.