Lavendula by DROPS Design

Retstrikket DROPS sjal i ”Alpaca” med kant i hulmønster.

DROPS Design: Model nr z-711
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Mål: ca 48 cm målt langs midt-m og ca 170 cm målt langs kanten øverst.
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
200 g f.nr 4050, lys lilla

DROPS RUNDP (80 cm) nr 3 – eller det p.nr du skal bruge for at få 24 m x 48 p retstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------


DROPS 165-15

Garnpriser (per 30.03.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Alpaca uni colour (50g) 100% Alpaca 32.00 DKK
DROPS Alpaca mix (50g) 100% Alpaca 34.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 128.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS 165-15

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.5.

UDTAGNINGSTIPS:
Tag ud med omslag, omslagen strikkes ret på næste p så der bliver hul.

STRIKKETIPS:
Hvis man ønsker et større sjal skal m-antallet på hver side af midt-m være delbart med 8 + 1.

KANT:
Kanten strikkes sammen med sjalet således: På hver p fra retsiden (når der strikkes over den sidste m fra kanten set fra retsiden) strikkes den sidste m ret sammen med den næste m fra sjalet. På hver p fra vrangen (når det strikkes sammen med sjalet) løftes første m løst af p som om den skulle strikkes vrang (dvs med tråden bag arb).
----------------------------------------------------------

SJAL:
Der strikkes først et sjal i retstrik. Derefter strikkes der en kant i glatstrik og hulmønster som løbende strikkes sammen med sjalet.
Arb strikkes frem og tilbage på rundp for at få plads til alle m. Sjalet strikkes fra midt bagpå og nedad. Slå 7 m op på rundp 3 med Alpaca. Sæt et mærke i den midterste maske. Derefter strikkes der RETSTRIK - se forkl over - Samtidig med at der tages ud både fra retsiden og vrangen således: Fra retsiden: Tag 4 m ud på hver p således fra retsiden - læs UDTAGNINGSTIPS, dvs tag 1 m ud indenfor 1 kantm i hver side og 1 m på hver side af midt-m. Fra vrangen: Tag 2 m ud på hver p fra vrangen, dvs tag 1 m ud indenfor 1 kantm i hver side af arb. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Tag ud på denne måde til der er 379 m på p (dvs der er 189 m på hver siden af midt-m). Derefter tages der ud således på de 2 næste p (første p = retsiden): Tag 1 m ud indenfor 1 kantm i hver side og 1 m på hver side af midt-m (= 4 m taget ud = totalt 8 m taget ud på 2 p) = 387 m (dvs der er 193 m på hver siden af midt-m). Sidste p er fra vrangen. Arb måler ca 26 cm målt i strikkeretning – læs STRIKKETIPS. Klip ikke tråden eller vend arb, strik kant.

KANT:
Slå 27 m op til kant i slutningen af p fra vrangen, vend arb. Strik A.1 over de 27 nye kantm (første p er fra retsiden). Efter 2 p i A.1 strikkes der over de første 16 kantm, dvs strik 16 m som diag viser, vend, stram tråden og strik 15 m tilbage som diag viser. Derefter strikkes der over 2 m mere på hver p fra retsiden. På 15.p i A.1 strikkes kanten sammen med sjalet – læs KANT. På de 2 sidste p i A.1 strikkes der forkortede p over de første 11 kantm set fra retsiden som diag viser. Når A.1 er strikket 1 gang i højden er der 28 kantm på p. Derefter strikkes A.2. På de 2 sidste p i A.2 strikkes der forkortede p over de første 11 kantm set fra retsiden som diag viser. Gentag A.2 til midt-m på sjalet (= totalt 24 gange). På næste p fra retsiden strikkes A.3 over de første 17 kantm som diag viser, vend, stram tråden og strik 16 m tilbage som diag viser. Diag A.3 strikkes først over 2 m mere på hver p fra retsiden til der er strikket over alle kantm og midt-m på sjalet er strikket sammen med kanten. Derefter strikkes A.3 over 2 m mindre på hver p fra retsiden. Videre strikkes A.4. På de 2 første p i A.4 strikkes der forkortede p over de første 11 kantm set fra retsiden som diag viser. Gentag A.4 til der er 1 m tilbage på sjalet (= totalt 24 gange). På næste p fra retsiden strikkes A.5. På de 2 første p i A.5 strikkes der forkortede p over de første 11 kantm set fra retsiden som diag viser. Derefter strikkes der over 2 m mindre på hver p fra retsiden. Når A.5 er strikket 1 gang i højden, lukkes der af med ret fra retsiden.

Diagram forklaring

symbol = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbol = vrang fra retsiden, ret fra vrangen
symbol = slå om mellem 2 m
symbol = tag 1 m løst af p som om den strikkes ret, 1 ret, løft den løse m over
symbol = 2 ret sammen
symbol = tag 1 m løst af p som om den skulle strikkes ret, 2 ret sammen, løft den løse m over
symbol = luk denne m af i starten af p fra retsiden
symbol = slå nye m op i slutningen af p fra vrangen
symbol = slå om mellem 2 m, på næste p strikkes omslaget drejet ret
symbol = strik 1 m fra kanten ret sammen med 1 m fra sjalet

Diagram til DROPS 165-15

Diagram til DROPS 165-15

Diagram til DROPS 165-15

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 13 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Anita Garn og Strik
- Nicoline
- Kukuk.dk
- Netgarn
- Centrum Garn
- Smykkesten og Fritid
- Garnkassen.dk
- Roskilde Garn
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- Annettes-haandstrik
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.