Brigthen Up by DROPS Design

Gehaakte DROPS stola met kantpatroon en bloemenrand van ”Cotton Merino”.

DROPS design: Model nr. cm-026
Garengroep B
----------------------------------------------------------
Maten:
Breedte: 29 cm
Lengte: 155 cm (met rand).
Materiaal:
DROPS COTTON MERINO van Garnstudio
250 gr. kleur nr. 14, pink

DROPS HAAKNLD 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 18 stk x 9 toeren = 10 x 10 cm of 1 herhaling van A.2 = 5,5 cm breed.
----------------------------------------------------------


DROPS 162-7

Yarn prices (per 26.03.2019)

Garen (weight) Samenstelling België
DROPS Cotton Merino uni colour (50g) 50% Wol, 50% Katoen 3.95 EUR

Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 19.75€* krijgen.

(*) De garenkosten worden berekend op basis van de kleinste maat / goedkoopste kleur. U kunt een pirjsoverzicht vinden op het afgedrukte patroon. U kunt deze gebruiken om de prijzen voor de overige maten te berekenen.

Alle garens die gebruikt worden in dit patroon zijn DROPS garens. Bijgewerkte kleurenkaarten en verkooppunten vindt u door onze website te bezoeken, garnstudio.com


Patroon voor DROPS 162-7

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stk aan het begin van elke stk-toer door 3 l.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 - A.5.
----------------------------------------------------------

STOLA:
De stola wordt gehaakt vanaf middenachter naar de zijkanten.
Haak 55 losse l (incl. 3 l om mee te keren = 1 stk) met haaknld 4 mm en Cotton Merino.
Haak 1 stk in 4e l vanaf haak, 1 stk in elke van de volgende 51 l = 53 stk (= 1e toer in A.1-A.2). Ga dan verder vanaf de 2e toer als volgt:
A.1 over de eerste 3 stk – LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN – A.2 vijf keer in breedte. Ga verder heen en weer tot het telpatroon in de hoogte is gehaakt. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Herhaal dan A.X tot het werk 71 cm meet – pas zo aan dat u eindigt na de 3e toer in A.X.

RAND:
Haak dan een kant als volgt - zie telpatroon A.3-A.5. 1 l, *haak 10 l, 1 hv in 4e l vanaf haak (LET OP: haak in deze l nog 2 keer), 4 l, 1 hv in dezelfde l, 3 l, 1 hv in dezelfde l, 6 l, 1 v in eerste l-lus in A.3, 14 l, 1 hv in 5e l vanaf haak (= l-ring), keer, ** 3 l, 2 stk in l-ring, 3 l, 1 hv in l-ring **, herhaal van **-** nog 2 keer = 3 bloemblaadjes in de l-ring, 9 l, sla volgende l-lus van vorige toer over, 1 v in volgende l-lus *, herhaal van *-* nog 4 keer.
Haak 10 l, 1 hv in 4e l vanaf haak (LET OP: haak in deze l nog 2 keer), 4 l, 1 hv in dezelfde l, 3 l, 1 hv in dezelfde l, 7 l, eindig met 1 hv 1 het buitenste stk van de toer eronder. Hecht af.

Haak het andere deel van de stola als volgt: Zet de draad vast met 1 hv in de eerste l van het begin van het eerste deel van de stola. Haak 3 l (= 1 stk), 1 stk in elke van de volgende 52 l = 53 stk (= 1e toer in A.1-A.2). Ga verder en haak volgens A.1 en A.2 als op het eerste deel. Haak tot het tweede deel 71 cm meet – pas aan het eerste deel aan en eindig na de 3e toer in A.X, haak de rand op dezelfde manier.

Uitleg van het telpatroon

symbol = stk in st
symbol = stk om l-lus
symbol = l
symbol = v in st
symbol = v om l-lus
symbol = 3 l
symbol = hv
symbol = haak 2 stk in dezelfde st als volgt: 1 stk, maar wacht met de laatste doorhaling (er zijn nu 2 lussen op de haak), haak 1 stk in dezelfde st en haal de laatste lus door alle 3 lussen op de haak.
symbol = rand van de stola begint hier

Telpatroon voor DROPS 162-7

Telpatroon voor DROPS 162-7

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!


Gebruik mij om uw project op te meten!

Om het meetlint op de juiste grootte uit te printen, dient u "full scale" of volledig te printen (dus kies niet voor de optie "fit to page" of maak passend).


Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

U vind 10 instructievideo's, een commentaar/vragengedeelte en nog veel meer, als u naar het patroon gaat op garnstudio.com Heeft u DROPS garen gekocht om dit patroon te maken? Dan kunt u aanspraak maken op hulp van de winkel waar u het garen heeft gekocht.

Onze patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en je kunt altijd het originele patroon bekijken voor de maten en tekeningen.

Als wij een bericht ontvangen over een mogelijke fout, dan zullen wij het patroon bekijken en eventueel een correctie maken. Dit wordt normaliter binnen 7 tot 10 werkdagen gedaan. Als er geen correctie is gemaakt, betekent dit dat de fout of vergissing niet konden vinden.


Wilt u graat weten waar u het garen voor dit patroon kunt kopen?

Probeer een DROPS Super Store!

- Bizzy Lizzy

© 1982-2019 DROPS Design A/S. Alle rechten voorbehouden. Op dit document, inclusief alle subdocumenten, rust copyright. Lees meer over wat u kunt doen met onze patronen onderaan elk patroon op onze site