Santa's Recipe by DROPS Design

DROPS Jul: Hæklet DROPS grydelap i ”Lima” med stjernemønster

DROPS Design: Model nr li-056
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Mål: Diameter: ca 24 cm.
Materialer:
DROPS LIMA fra Garnstudio
Til 2 grydelapper:
50 g f.nr 3609, rød
50 g f.nr 0705, grøn

DROPS HÆKLENÅL NR 4 – eller den nål du skal bruge for at få 18 st i bredden x 9 rækker i højden på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------


DROPS Extra 0-1071

Garnpriser (per 20.02.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Lima uni colour (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 22.00 DKK
DROPS Lima mix (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 23.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 44.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS Extra 0-1071

HÆKLEINFO:
På beg af hver omg med st, erstattes første st med 3 lm. Omg afsluttes med 1 km i 3.lm i beg af omg.
--------------------------------------------------------

GRYDELAP:
Arb hækles rundt i 2 farver. OBS: For ikke at få nogle løse tråde hækles der hele tiden rundt om den farve der ikke hækles med.

Hækl 8 lm med grøn(rød) på nål 4 og sæt dem sammen til en ring med 1 km i første lm.
1.OMG: Hækl 12 fm med grøn(rød) om lm-ringen, afslut med 1 km i første fm.
2.OMG: Læs HÆKLEINFO! Hækl 2 st med grøn(rød) i første fm, derefter hækles der * 1 st med rød(grøn) i næste fm og 2 st med grøn(rød) i næste fm igen *, gentag fra *-* 4 gange til, afslut med 1 st med rød(grøn) i sidste fm = 18 st.
3.OMG: 2 st med grøn(rød) i første st, 2 st med grøn(rød) i næste st, * 1 st med rød(grøn) i næste st, 2 st med grøn(rød) i hver af de 2 næste st *, gentag fra *-* 4 gange til, afslut med 1 st med rød(grøn) i sidste st = 30 st.
4.OMG: 2 st med grøn(rød) i første st, 1 st med grøn(rød) i hver af de 2 næste st og 2 st med grøn(rød) i næste st, * 1 st med rød(grøn) i næste st, 2 st med grøn(rød) i næste st, 1 st med grøn(rød) i hver af de 2 næste st og 2 st med grøn(rød) i næste st *, gentag fra *-* 4 gange til, afslut med 1 st med rød(grøn) i sidste st = 42 st.
5.OMG: 2 st med grøn(rød) i første st, 1 st med grøn(rød) i hver af de 4 næste st og 2 st med grøn(rød) i næste st, * 1 st med rød(grøn) i næste st, 2 st med grøn(rød) i næste st, 1 st med grøn(rød) i hver af de 4 næste st og 2 st med grøn(rød) i næste st *, gentag fra *-* 4 gange til, afslut med 1 st med rød(grøn) i sidste st = 54 st.
6.OMG: 1 st med rød(grøn) i første st, derefter 1 st med grøn(rød) i samme st, * 1 st med grøn(rød) i hver af de 6 næste st, i næste st hækles der først 1 st med grøn(rød) og derefter 1 st med rød(grøn), 1 st med rød(grøn) i næste st, i næste st hækles der først 1 st med rød(grøn) og derefter 1 st med grøn(rød) *, gentag fra *-* 4 gange til, 1 st med grøn(rød) i hver af de 6 næste st, i næste st hækles der først 1 st med grøn(rød) og derefter 1 st med rød(grøn), 1 st med rød(grøn) i næste st = 66 st.
7.OMG: 2 st med rød(grøn) i første st, * 1 st med grøn(rød) i hver af de 7 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 2 næste st, og 2 st med rød(grøn) i næste st *, gentag fra *-* 4 gange til, 1 st med grøn(rød) i hver af de 7 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, derefter 1 st med rød(grøn) i hver af de 2 næste st = 78 st.
8.OMG: 1 st med rød(grøn) i første st, 1 st med rød(grøn) i næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, * derefter 1 st med grøn(rød) i hver af de 5 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 6 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st *, gentag fra *-* 4 gange til, 1 st med grøn(rød) i hver af de 5 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 4 næste st = 90 st.
9.OMG: 1 st med rød(grøn) i første st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 3 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, * derefter 1 st med grøn(rød) i hver af de 3 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 10 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st *, gentag fra *-* 4 gange til, 1 st med grøn(rød) i hver af de 3 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 6 næste st = 102 st.
10.OMG: 1 st med rød(grøn) i første st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 5 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, * derefter 1 st med grøn(rød) i næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 14 næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st *, gentag fra *-* 4 gange til, 1 st med grøn(rød) i næste st, 2 st med rød(grøn) i næste st, 1 st med rød(grøn) i hver af de 8 næste st = 114 st.

Til sidst hækles der 1 picot kant med rød(grøn) rundt om grydelappen således: 1 fm i første m, * 3 lm, 1 st i den første lm (= 1 picot), spring over 2 st og hæft med 1 fm i næste st *, gentag fra *-* rundt om hele grydelappen, til sidst hækles der 15 lm (= strop), sy stroppen fast med 1 km i grydelappen, lige ved siden af hvor lm-rækken starter, hækl 1 km i hver lm, klip og hæft tråden.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 11 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Nicoline
- Anita Garn og Strik
- Netgarn
- Kukuk.dk
- Smykkesten og Fritid
- Centrum Garn
- Roskilde Garn
- Garnkassen.dk
- Annettes-haandstrik
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.