The Heart of the Mitten by DROPS Design

DROPS Valentine: Strikket DROPS vott i ”Merino Extra Fine” med hjerter

DROPS Design: Modell nr me-068
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: one-size
Materialer:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio
50 g f.nr 11, rød
50 g f.nr 01, natur
50 g f.nr 17, cerise

DROPS SETTP NR 3,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 22 m x 30 p mønsterstrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------


DROPS Extra 0-1011

Garnpriser (per 26.11.2020)

Garn (vekt) Inhold Norge
DROPS Merino Extra Fine uni colour (50g) 100% Ull 39.00 NOK
DROPS Merino Extra Fine mix (50g) 100% Ull 39.00 NOK

Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 117.00kr*.

(*) Kostnaden for oppskriften er kalkulert fra den minste størrelsen / billigste garnfargen. Du finner en prisoversikt på denne utskriften som du kan bruke for å finne priser for andre størrelser.

Alle garn som er benyttet i denne oppskriften er DROPS garn. Du finner butikker og oppdaterte fargekart på garnstudio.com


Oppskrift for DROPS Extra 0-1011

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.3. Hele mønsteret strikkes i glattstrikk.

FELLETIPS:
Fell slik før 2 m natur: strikk 2 m rett sammen med rød.
Fell slik etter 2 m natur: Ta 1 m rød løst av p som om den skulle strikkes rett, strikk 1 m rett, løft den løse m over.
----------------------------------------------------------

VENSTRE VOTT:
Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 52 m på settp 3,5 med rød. Strikk 1 omg rett, deretter strikkes det 4 omg vrbord (= 1 r/ 1 vr). Videre strikkes det mønster etter diag A.1 SAMTIDIG som det felles 4 m jevnt fordelt på 1.omg = 48 m. Etter A.1 strikkes A.2 videre oppover SAMTIDIG som det økes 2 m jevnt fordelt på 1.omg = 50 m. Tilpass slik at hjertene i A.2 kommer rett over et av de store hjertene fra A.1. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Når det er strikket opp til de første sorte rutene i diagrammet, strikkes A.3 videre over disse 3 rutene, de andre maskene strikkes etter A.2 som før. Øk i A.3 med 1 kast innenfor 2 m i hver side som vist i diag. På neste omg strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull. Når det er økt 5 ganger i hver side på tommelkilen (det er nå 13 m i tommelkilen), strikkes det 4 omg uten økning (se diag A.3). Deretter settes de 13 tommel-m på 1 tråd. Legg opp 3 nye m bak m på tråden = 50 m på p. Strikk videre rundt etter A.2.
Når fellingen øverst på votten starter, felles det 1 m på hver side av de 2 natur fargede m i hver side på hver omg totalt 10 ganger – LES FELLETIPS. Etter alle fellingene er det 10 m tilbake på p. På neste omg strikkes alle m sammen 2 og 2 med natur. Klipp trådene og trekk de gjennom de resterende m, snurp sammen og fest.

TOMMEL:
Sett de 13 tommel-m tilbake på settp 3,5. Strikk opp 9 m bak tommelen = 22 m på p. Fortsett mønsteret rundt etter diag A.3. Det felles på tommelen på samme måte som øverst på votten, men fellingen starter tidligere på utsiden av tommelen (dvs det er 4 fellinger i hver side på utsiden av tommelen og 3 fellinger i hver siden på innsiden av tommelen). Etter alle fellingene er det 8 m tilbake på p. Neste omg strikkes alle m 2 og 2 sammen med natur. Klipp trådene, trekk de gjennom de resterende m, snurp sammen og fest.

HØYRE VOTT:
Legg opp og strikk som venstre vott men speilvendt, dvs at de 3 sorte m til tommel strikkes i andre, tredje og fjerde m fra høyre side av diagrammet.

Diagramforklaring

symbol = rød
symbol = natur
symbol = cerise
symbol = m til tommelkile
symbol = 1 kast mellom 2 m

Diagram for DROPS Extra 0-1011

Diagram for DROPS Extra 0-1011

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!


Bruk meg til å måle prosjektet ditt!

For å få målebåndet 100% riktig, må du printe ut mønsteret i full skala (ikke velg "tilpass siden").


Trenger du hjelp med denne oppskriften?

Du finner 16 instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com Har du kjøpt DROPS garn for å gjøre dette prosjektet? Da har du rett til å få hjelp av butikken som solgte deg garnet.

Vi legger vår stolthet i at våre oppskrifter skal være feilfrie og enkle å forstå. Dersom vi får beskjed om at det kan være en feil i en oppskrift, vil vi gå igjennom oppskriften på nytt og rette eventuelle feil. Dette vil normalt ta 7-10 dager. Dersom det ikke blir gjort rettelser på oppskriften, betyr det at vi ikke kan finne noen feil.


Hvor kan jeg kjøpe garnet som jeg trenger til denne oppskriften?

Prøv en DROPS Super Store!

- Ritohobby.no
- Strikkenett.no
- Kremmerloftet
- Joruns garn og hobby
- Norwegian Spirit, nettbutikk
- Garnhuset
- Snarby Strikkestudio
- Rasmus Design AS
- Hobbiten
- Camelias Hus
- Den røde tråd
- Leo Design
- Krabberødveien Landhandleri
- Ritohobby.no

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside.