Do As You Dream by DROPS Design

Hæklet DROPS tæppe i ”Lima”.

DROPS Design: Model nr li-049
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: One size
Mål: Højde: ca 88 cm. Længde: 136 cm. (Målene er inkl kant).
Materialer:
DROPS LIMA fra Garnstudio
850 g f.nr 1101, hvid

DROPS HÆKLENÅL nr 4 – eller den nål du skal bruge for at 1 rude skal måle ca 12 x 12 cm.
----------------------------------------------------------


DROPS 153-41

Garnpriser (per 05.12.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Lima uni colour (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 22.00 DKK
DROPS Lima mix (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 23.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 374.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS 153-41

MØNSTER:
Se diag A.1.

HÆKLETIPS:
Når ruderne hækles sammen erstattes den midterste lm i lm-buerne og i hjørnerne på sidste omg med en fm.

----------------------------------------------------------

TÆPPE:
Tæppet består af 7 ruder i højden og 11 ruder i længden.
Hækl en rude efter diag A.1. Når næste rude hækles, hækles der efter diag A.1, men på sidste omg efter den sidste fm på den 2.side på omg hækles der således – LÆS HÆKLETIPS: 2 st + 1 lm + 1 dbl-st + 1 lm + 2 tredbl-st i næste lm-bue, 1 lm, 1 fm om lm-buen i hjørnet på den første hæklerude, 1 lm + 2 tredbl-st + 1 dbl-st + 2 st i lm-buen under (dvs i den samme lm-bue på rude nr.2) * 1 fm om næste lm-bue, 2 lm, 1 fm om lm-buen på den første rude, 2 lm *, gentag *-* 1 gang til, 1 fm om næste lm-bue, 2 st + 1 lm + 1 dbl-st + 1 lm + 2 tredbl-st i næste lm-bue, 1 lm, 1 fm i lm-buen i hjørnet på den første rude. Fortsæt efter A.1 omg ud. Afslut med 1 km i første m på omg.
Du har nu to ens ruder som hænger sammen i den ene side. Fortsæt at hækle ruder og hækl dem sammen i den ene side til du har en lang remse med totalt 11 ruder. Hækl 3 remser til på samme måde = totalt 4 remser (med 11 ruder i hver).
Videre hækles der således:
Hækl en rude, SAMTIDIG på sidste omg hækles denne rude sammen mellem 2 remser (dvs mellem 2 remser med 11 ruder) så hvert hjørne og de 2 lm-buer mellem hjørnerne på ruden hænger sammen med et hjørne og lm-buerne på en rude i de to remser. Du har nu 2 remser med 11 ruder som hænger sammen med 1 rude i mellem i den ene side. Fortsæt at hækle ruder, men nu hækles den sammen mellem de 2 remser med 11
ruder og den første rude på denne række ved at hækle den 2., 3.og 4.side på sidste omg sammen med ruderne rundt. Fortsæt således til der er 3 rækker med 11 ruder. Der er nu 33 ruder som hænger sammen.
Fortsæt på samme måde med at hækle nye ruder som hækles fast mellem remserne med 11 ruder. Når der er 7 ruder i højden og 11 ruder i længden er tæppet færdig. Hæft trådene.

KANT:
Nu hækles der en kant rundt om tæppet således:
1.omg: Hækl således over kanten på en rude på langsiden af tæppet:
Start med en km i den første lm-bue i hjørnet på en rude (midt på langsiden af tæppet). Hækl således: * 7 lm, 1 fm om den næste lm-bue under, 3 lm, 1 fm om næste lm-bue, 7 lm, 1 fm om lm-buen i hjørnet på ruden, 3 lm, 1 fm i næste lm-bue (i det første hjørne på næste rude) *, gentag *-* rundt om hele kanten på tæppet, men i hjørnerne på tæppet hækles der således efter de 7 lm: * 1 fm om næste lm-bue, 3 lm, 1 fm om samme lm-buen *. Hækl rundt om hele kanten på tæppet og afslut med en km i 1. m på omg.
2.omg: Hækl således: 3 lm, * 7 dbl-st om første lm-buen (= stor lm-bue), 1 lm, 3 dbl-st næste lm-bue, 1 lm, 7 dbl-st om næste lm-bue, 1 lm, 3 dbl-st om næste lm-bue (= lm-bue over hjørnet mellem to hækleruder) 1 lm *, gentag *-* hele omg rundt, men om lm-buen i hjørnerne af tæppet hækles der således efter de 7 dbl-st: 1 lm, 3 dbl-st om lm-buen under, 3 lm, 3 dbl-st om samme lm-bue, 1 lm. Videre fortsættes der med 7 dbl-st i næste lm-bue og som forkl over. Fortsæt således hele vejen rundt, og afslut med 1 km i den 3. lm på omg. Klip og hæft tråden.

Diagram forklaring

symbol = lm
symbol = km
symbol = fm om lm-bue
symbol = st
symbol = dbl-st
symbol = tredbl-st
symbol = 3 dbl-st som hækles sammen: Hækl 1 dbl-st, men vent med sidste gennemtræk, hækl næste dbl-st om samme bue/i dbl-st, men vent med sidste omslag og gennemtræk, hækl næste dbl-st om samme bue/i dbl-st, men nu trækkes sidste omslag gennem alle 4 m på nålen.

Diagram til DROPS 153-41

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 9 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Nicoline
- Netgarn
- Centrum Garn
- Smykkesten og Fritid
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- Garnkassen.dk
- Enghoff Garn
- Annettes-haandstrik
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.