Butterfly Dance by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Alpaca” med hulmønster og retstrik.

DROPS Design: Model nr z-674
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 60 cm målt fra nakken og ned langs midt-masken.
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
200 g f.nr 8105, isblå

DROPS RUNDPINDE (80 cm) nr 3,5 - eller det p.nr du skal bruge for at få 23 m x 45 p retstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------


DROPS 153-2

Garnpriser (per 20.02.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Alpaca uni colour (50g) 100% Alpaca 32.00 DKK
DROPS Alpaca mix (50g) 100% Alpaca 34.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 128.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS 153-2

RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.6. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.

UDTAGNINGSRAPPORT:
Der tages ud på hver p fra retsiden med dobbelt omslag således:
1.p: Tag ud med dobbelt omslag indenfor 1 kantm i hver side af sjalet og på hver side af midt-m.
2.p: Strik ret over alle m, strik det første omslag ret så der bliver et hul, det andet slippes ned.
3.p: Tag ud med dobbelt omslag indenfor 1 kantm i hver side af sjalet og på hver side af midt-m.
4.p: Strik ret over alle m, strik det første omslag ret så der bliver et hul, det andet slippes ned.
For hver gang udtagningsrapporten strikkes tages der 8 m ud.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Slå 3 m op på rundp 3,5 med Alpaca. Sæt en mærketråd i den 2. m = midt-m. Strik første p således: 1 ret, slå om, 1 ret, slå om, og 1 ret, vend og strik ret tilbage = 5 m på p. Fortsæt i RETSTRIK - se forkl over Samtidig med at der strikkes UDTAGNINGS-RAPPORT (denne strikkes videre på hele sjalet) – se forkl over til udtagningsrapporten er strikket 22 gange og der er 44 huller opover på hver side af midt-m = 181 m på p. M-antallet er nu delbart med 8 + 5. Fortsæt med diagram A.1 (udtagningerne strikkes som før og kant og midt-m strikkes i retstrik). På rækken i diagrammet med 2 ret sammen og slå om strikkes der frem til 1 m før midt-m, strik 1 m ret, midt-m og udtagning som før på hver side af denne, 1 m ret og fortsæt med diagram A.1.

Når diagrammet er strikket 1 gang i højden er der 197 m på p. Derefter fortsættes der efter diagram A.2, A.3 og A.4 således: Strik kantm og omslag som før, strik A.2 (OBS! ingen masker at strikke i A.2 på første p af diag), gentag A.3 til der er 1 m tilbage før midten, strik A.4 over denne m, omslag og midt-m som før. Gentag på den anden side af sjalet. Fortsæt at strikke efter A.2, A.3 og A.4 på denne måde. Når A.2-A.4 er strikket 1 gang i højden er der 229 m på p.
Nu erstattes diagram A.3 af diagram A.5, desuden er der nu taget ud så der er plads til 2 ekstra rapporter af A.5 på hver side af sjalet. Strik videre efter diagram A.2, A.5 og A.4 og strik flere rapporter ind af A.5 efterhånden som der bliver plads. Strik på denne måde til A.5 er strikket totalt 6 gange i højden. Der er nu 325 m på p og m-antallet er fortsat delbart med 8 + 5.

På næste p fra retsiden fortsættes der uden udtagningsrapport således: Strik 2 m ret i første m, deretter * 4 m ret, 1 omslag *, gentag fra *-* 8 gange, 97 m ret, gentag fra *-* 8 gange. Strik 2 m ret i midt-m, gentag fra *-* 8 gange, 97 m ret, gentag fra *-* 8 gnge og afslut med at strikke 2 m i sidste m = 360 m på p, m-antal er delbart med 8. Strik 1 p ret fra vrangen, omslagen fra forrige p strikkes drejet ret så der ikke bliver hul. Derefter strikkes kanten på sjalet.

KANT:
Vend ikke arb, men slå 14 nye m op til sjalskant fra vrangen. Vend arb, strik 1 p ret over de 14 nye masker. Vend arb. Fortsæt efter diagram A.6 over disse m fra vrangen (1.p i diagrammet = vrangen). OBS! På hver p fra retsiden strikkes sidste m sammen med den næste ledige m fra sjalet – på denne måde bliver sjalskanten strikket fast på sjalet. På næste p løftes 1.m løst af som om den skulle strikkes vrang. Fortsæt at strikke A.6 langs hele kanten af sjalet = 43 spidser langs kanten. Klip og hæft tråden.

Diagram forklaring

symbol = ret fra vrangen
symbol = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbol = 2 omslag mellem 2 m, på næste p strikkes kun det ene, det andet slippes ned
symbol = m som lukkes af fra retsiden
symbol = 1 m løst af p, 1 m ret, løft den løse m over
symbol = 2 m ret sammen
symbol = 1 m løst af p, 2 m ret sammen, løft den løse m over
symbol = slå om p

Diagram til DROPS 153-2

Diagram til DROPS 153-2

Diagram til DROPS 153-2

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 18 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Nicoline
- Anita Garn og Strik
- Netgarn
- Kukuk.dk
- Smykkesten og Fritid
- Centrum Garn
- Roskilde Garn
- Garnkassen.dk
- Annettes-haandstrik
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.