September Gloves by DROPS Design

Strikkede DROPS vanter i ”Lima” med nordisk mønster

DROPS Design: Model nr li-029
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: one-size
Materialer:
DROPS LIMA fra Garnstudio
50 g f.nr 0100, natur
50 g f.nr 4088, lyng
50 g f.nr 5820 rubinrød
50 g f.nr 9015, grå

DROPS STRØMPEP nr 3 – eller det p.nr du skal bruge for at få 23 m x 32 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS STRØMPEP nr 2,5 – til Rib.
----------------------------------------------------------


DROPS 150-16

Garnpriser (per 29.01.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Lima uni colour (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 22.00 DKK
DROPS Lima mix (50g) 65% Uld, 35% Alpaca 23.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 88.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS 150-16

MØNSTER:
Se diag A.1 og A.2. Hele mønsteret strikkes i glatstrik.
----------------------------------------------------------

HØJRE VANTE:
Arb strikkes rundt på strømpep.
Slå 48 m op på strømpep 2,5 med rubinrød. Strik Rib (= 2 r/ 2 vr) i 6 cm. Skift til strømpep 3 – HERFRA MÅLES ARB VIDERE!
Fortsæt med mønster efter diag A.1 (= 4 rapporter på omg) – SAMTIDIG sættes der 1 mærke i den 2.m på omg (= tommelf-m).
HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arb måler 4 cm fra mærket tages der ud til tommelf-kile således: Tag 1 m ud på hver side af m med mærket i - tag ud ved at slå om, på næste omg strikkes omslaget drejet ret for at undgå hul (dvs strik i bagerste m-bue i stedet for i forreste). Gentag udtagningen på ydersiden af de nye m på hver 2.omg, 5 gange til (= totalt 6 gange - alle de nye m strikkes i grå – når det ikke går strikkes de i den farve der er mest af på omg) = 13 tommelf-m og 60 m totalt.
Når arb måler 8 cm sættes de 13 tommelf-m på 1 tråd. På næste omg slåes der 1 ny m op bag tommelf-m = 48 m totalt.
Fortsæt mønsteret som før. Når A.1 er færdig gentages A.2 til arb måler 17 cm fra mærket (hele vanten måler ca 23 cm og der er ca 4 cm tilbage til færdig mål – prøv evt vanten for ønsket længde). Sæt 1 mærke i hver side (= 24 m mellem mærkerne). Fortsæt med grå. SAMTIDIG på første omg tages der ind i hver side således: Strik til der er 3 m tilbage før mærket, 2 r sm, 2 r (mærket sidder midt mellem disse m), tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over. Gentag indtagningen på hver 2.omg, 4 gange til (= totalt 5 gange) og derefter på hver omg totalt 4 gange = 12 m tilbage på p.
Klip tråden, træk den gennem de resterende m, træk sammen og hæft godt. Hele vanten måler ca 27 cm.

TOMMELFINGER:
Sæt de 13 m over tommelf-kilen på strømpep 3 og saml i tillæg 3 m op i kanten på bagsiden af tommelf-m med grå = 16 m. Strik glatstrik rundt med grå i ca 5 cm (der er nu ca 1 cm tilbage til færdig mål). Sæt 1 mærke i hver side (= 8 m mellem mærkerne – prøv vanten så mærkerne placeres rigtig).
Derefter tages der 1 m ind på hver side af begge mærker på samme måde som øverst på vanten. Gentag indtagningen på hver 2.omg, 1 gang til (= totalt 2 gange) = 8 m tilbage på p. Klip tråden, træk den gennem de resterende m, træk sammen og hæft godt.

VENSTRE VANTE:
Strik som højre, men spejlvendt, dvs start mønsteret spejlvendt og tag ud til tommelf-kile på hver side af næst sidste m på omg.

Diagram forklaring

symbol = rubinrød
symbol = lyng
symbol = natur
symbol = grå

Diagram til DROPS 150-16

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 16 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Nicoline
- Netgarn
- Kukuk.dk
- Anita Garn og Strik
- Smykkesten og Fritid
- Centrum Garn
- Roskilde Garn
- Annettes-haandstrik
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- Garnkassen.dk
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.