Rebekka by DROPS Design

Hæklet DROPS kasket med stjernemønster i ”Paris”. Str S/M – L/XL

DROPS Design: Model nr w-480
Garngruppe C
-----------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - L/XL
MÅL:
Omkreds: ca 56-58 cm
Højde: ca 7 cm
Materialer: DROPS PARIS fra Garnstudio
100 g i begge str f.nr 38, koral

DROPS HÆKLENÅL NR 4 – eller den nål du skal bruge for at få 9 stjerner i bredden x 6 rækker i højden på 10 x 10 cm.
DROPS PERLEMORKNAP, NR 521: 3-3 stk.
----------------------------------------------------------


DROPS 147-14

Garnpriser (per 15.08.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Paris uni colour (50g) 100% Bomuld 14.00 DKK
DROPS Paris recycled denim (50g) 100% Bomuld 12.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 24.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS 147-14

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 fm ind ved at hækle 1 fm, men vent med sidste omslag og gennemtræk (= 2 m på nålen), hækl derefter næste fm, men når sidste omslag og gennemtræk gøres trækkes tråden gennem alle m på nålen - der er nu taget 1 fm ind.
----------------------------------------------------------

KASKET:
Arb hækles frem og tilbage. Hækl 113-117 lm med Paris på nål 4.
1.RÆKKE (retsiden): Hent 1 m op i hver af de næste 5 lm med start i 2.lm fra nålen, lav et omslag og træk gennem alle 6 m, hækl 1 lm som laver et hul over de 6 m, * saml 1 m op i hullet, saml 1 m op i siden på den sidste af de 6 m, saml 1 m op i samme lm som den sidste af de 6 m som blev samlet op i, 1 m i hver af de næste 2 lm = 6 m på nålen, lav et omslag og træk gennem alle 6 m, 1 lm *, gentag fra *-*. Hækl 1 halv-st i sidste lm. Vend.
2.RÆKKE (vrangen): 2 lm (= halv-st), hækl 2 halv-st i hvert "stjernehul", afslut rækken med 1 halv-st i sidste m. Vend. Der er nu 54-56 stjerner på rækken og 1 halv-st i hver side.
3.RÆKKE: 3 lm, saml 1 m op i 2. og 3. lm fra nålen, saml 1 m op i de første 3 m på rækken = 6 m på nålen, lav et omslag og træk gennem alle 6 m, hækl 1 lm, * saml 1 m op i hullet, saml 1 m op i siden på den sidste af de 6 m, saml 1 m op i samme m som den sidste af de 6 m der blev samlet op i, saml 1 m op i hver af de næste 2 m = 6 m på nålen, lav et omslag og træk gennem alle 6 m, 1 lm *, gentag *-*. Hækl 1 halv-st i sidste m. Vend. Gentag 2. og 3.række 2 gange til (total 3 gange), derefter hækles 2.række 1 gang, arb måler ca 7 cm i højden, klip og hæft tråden. Hækl skærmen frem og tilbage over de 13 midterste stjerner i lm-rækken i starten af arb således:
1.RÆKKE: Hækl 4 lm i den første lm (regnet som 1 dbl-st), 1 dbl-st i hver af de næste 2 lm (= totalt 3 dbl-st), 1 st i hver af de næste 3 lm (= 3 st), 1 halv-st i hver af de næste 3 lm (= 3 halv-st), 1 fm i de næste 8 lm (= 8 fm), 1 halv-st i hver af de næste 3 lm (= 3 halv-st), 1 st i hver af de næste 3 lm (= 3 st), 1 dbl-st i hver af de næste 3 lm (= 3 dbl-st) = totalt 26 m, vend arb.
2.RÆKKE: Hækl 1 lm, 1 fm i hver m = 26 fm, vend arb.
3.RÆKKE: Hækl 1 lm, 1 fm i hver m = 26 fm, vend arb.
4.RÆKKE: Hækl 1 lm, 1 fm i hver m, Samtidig med at der tages 1 m ind i hver side – læs INDTAGNINGSTIPS = 24 m, vend arb.
5.RÆKKE: Hækl 1 fm i hver m, Samtidig med at der tages 1 m ind i hver side = 22 m. Klip og hæft tråden.

HÆKLEKANT:
Start fra beg af omg og hækl 1 fm i hver af m langs kanten nederst på kasketten. Klip og hæft trådene.

MONTERING:
Sy kasketten sammen med et overlap på ca 6 cm (dette mål kan også justeres efter ønsket omkreds). Sy knapperne i gennem begge lag langs kanten midt bagpå.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 5 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Nicoline
- Anita Garn og Strik
- Netgarn
- Kukuk.dk
- Centrum Garn
- Garnkassen.dk
- Smykkesten og Fritid
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- Roskilde Garn
- Annettes-haandstrik
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.