Alicante by DROPS Design

Strikket DROPS sjal med hele og halve dominoruder i ”Delight”.

DROPS design: Model nr DE-029
--------------------------------------------------------
Mål:
Bredde øverst: ca 160 cm
Højde midt bagpå: ca 80 cm
Materialer: DROPS DELIGHT fra Garnstudio
350 gr f.nr 10, oliven/rust/blomme mix

DROPS PINDE nr 3,5 -
eller det p.nr du skal bruge for at få 23 m x 46 p retstrik på 10 x 10 cm.


DROPS 125-17

Garnpriser (per 12.07.2020)

Garn (vægt) Indhold Danmark
DROPS Delight print (50g) 75% Uld, 25% Polyamid 28.00 DKK

Garnet til denne opskrift koster fra 196.00kr*.

(*) Pris for opskriften er udregnet efter den mindste størrelse / billigste farve. Du finder en oversigt over priserne i denne udskrift, som du kan brug hvis du vil regne prisen ud for andre størrelser.

Alt garn som er brugt i denne opskrift er DROPS garn. Du finder butikker og opdaterede farvekort på garnstudio.com


Opskrift DROPS 125-17

RÆKKEFØLGE:
Se Fig.1 for rækkefølgen som ruderne bliver strikket i.
--------------------------------------------------------

Hele sjalet strikkes i Retstrik - dvs der strikkes ret på hver p. Sjalet strikkes i 7 dele, se Fig.1.

1.RUDE:
Slå 1 m op på p 3,5 med Delight. På næste p strikkes der 3 m i denne m. Strik tilbage over de 3 m. Sæt 1 mærketråd i den midterste m. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 2 m ud på hver p fra retsiden. Der tages ud ved at slå om på hver side af m med mærketråd, på næste p strikkes omslagen drejet ret (dvs der strikkes i bagerste del af m istedet for i forreste) for at undgå hul. Fortsæt således til der er 131 m på p. Behold de første 66 m på p (til 2.Rude) og sæt de sidste 65 m på 1 tråd (til 3.Rude).

2.RUDE:
Strik frem og tilbage over 66 m på p Samtidig med at der tages 1 m ind i slutningen af hver p fra retsiden ved at strikke de sidste 2 m ret sammen. Fortsæt således til der 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

3.RUDE:
Sæt de 65 m fra tråden tilbage på p og strik 1 m op øverst i spidsen midt ovenpå 1.Rude = 66 m. Strik frem og tilbage Samtidig med at der tages 1 m ind i begyndelsen af hver p fra retsiden ved at strikke de 2 første m ret sammen. Fortsæt således til der er 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

4.RUDE:
Slå 93 m op på p 3,5 med Delight. Strik frem og tilbage Samtidig med at der tages 1 m ind i beg af hver p fra retsiden ved at strikke de 2 første m ret sammen. Fortsæt således til der er 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

5.RUDE:
Strik 93 m op langs opslåningskanten på 4.RUDE, og nu strikkes der 92 m op langs kanten på den 2.Rude = 185 m. Sæt en mærketråd i den midterste m. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 2 m ind på hver p fra retsiden ved at strikke til der er 1 m tilbage før mærketråden, tag 1 m løst af p, 2 r sammen, løft den løse m over. Fortsæt til der er 1 m tilbage. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

6.RUDE:
Slå 93 m op på p 3,5 med Delight. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 1 m ind i slutningen af hver p fra retsiden ved at strikke de sidste 2 m ret sammen. Fortsæt således til der er 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

7.RUDE:
Strik 92 m op langs kanten på den 3.Rude, og Nu strikkes der 93 m op langs opslåningskanten på den 6.Rude = 185 m. Sæt 1 mærketråd i den midterste m. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 2 m ind på hver p fra retsiden ved at strikke til der er 1 m tilbage før mærketråden, tag 1 m løst af p, 2 r sammen, løft den løse m over. SAMTIDIG i slutningen af hver p fra vrangen strikkes der 1 m op i siden på 5.Rude. På næste p strikkes de 2 første m ret sammen. Når der er 1 m tilbage klippes tråden og trækkes igennem den sidste m.

KANT:
Strik 1 m op i hver Retrille ned langs venstre side på sjalet. Strik retstrik frem og tilbage. SAMTIDIG tages der 1 m ud i hver side på hver 2.p. Fortsæt således til kanten måler ca 2 cm. Luk løst af. Strik på samme måde langs højre side af sjalet.
Sy de to kanter sammen nederst i spidsen midt bagpå. Sy yderst i yderste led af yderste m så der ikke bliver en tyk søm.

Diagram til DROPS 125-17

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!


Brug mig til at måle dit projekt!

For at få centimetermålene 100% rigtige, skal du printe opskriften ud i fuld skala (du må ikke bruge knappen for "tilpas siden").


Behøver du hjælp med opskriften?

Du finder 14 instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com Har du købt DROPS garn til dette projekt? Da har du også ret til at få hjælp i butikken, som har solgt dig garnet.

Vi sætter en ære i at vores opskrifter er fejlfrie og lette at forstå. Alle opskrifter er oversat fra de norske og du kan altid tjekke original opskriften for mål og udregninger.

Hvis vi får information om at der kan være en fejl i en opskrift, så vil vi gå igennem opskriften og rette eventuelle fejl. Dette vil normalt tage 7-10 dage. Hvis der ikke bliver lavet en rettelse, betyder det at vi ikke kan finde nogle fejl.


Vil du vide hvor du kan købe garnet til denne opskrift?

Prøv en DROPS Super Store!

- YarnLiving
- Rito
- Strikkenyheder.dk
- Anita Garn og Strik
- Nicoline
- Netgarn
- Kukuk.dk
- Centrum Garn
- Garnkassen.dk
- Smykkesten og Fritid
- MARISTA Garn & Strikkebutik
- Roskilde Garn
- Annettes-haandstrik
- ImpaZ Garn

© 1982-2020 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden.