Piirroksen sijoittaminen työn keskelle

Piirroksen sijoittaminen työn keskelle

Piirroksen keskikohta (nuolella merkitty silmukka) sijoitetaan etukappaleen/takakappaleen tai hihan keskelle tähän tapaan.

Kun ohjeessa lukee, että sinun tulee jatkaa etukappaleen neulomista piirroksen mukaisesti, on tärkeää, että mallikerran keskikohta tulee etukappaleen keskelle, jotta kuvio tulisi työn keskelle ja siitä tulisi symmetrinen

  • Etukappaleessa on 81 silmukkaa. Eli silmukka nro 41 on etukappaleen keskellä ja se neulotaan piirroksen kuvion keskellä olevalla värillä.
  • Piirroksessa on 24 silmukkaa ja nuolella merkitty keskisilmukka on piirroksen 13. silmukka.
  • Aloita etukappaleen keskeltä (s nro 41). Laske aluksi 13 s etukappaleen keskeltä oikealle, sitten koko piirros (24 s) ja lopuksi kerrokselle jää 4 s.

Eli kun aloitat etukappaleen oikeasta reunasta, neulot aluksi piirroksen viimeiset 4 s (oikealta vasemmalle), sitten kaikki piirroksen s:t (= 24 s) oikealta vasemmalle, sitten aloitat uudestaan alusta, jotta piirroksen 13. silmukka tulee etukappaleen 41. silmukan kohdalle. Jatka neulomalla piirroksen nuolen toisella puolella olevat silmukat ja aloita uudestaan piirroksen alusta. Jatka tähän tapaan, kunnes olet neulonut kaikki etukappaleen silmukat.

Mikäli neulot suljettua neuletta ja takakappaleeseen tulee sama kuvio, jatka neulomista samalla tavalla. Aloita piirroksen samasta silmukasta kuin edessä, neulo oikealta vasemmalta kuten etukappaleessa.

Jos neulot tasoneuletta, aloita piirroksen seuraava krs nurjalta puolelta, edellisen kerroksen viimeiseksi neulotun silmukan kohdalta ja neulo piirroksen mukaisesti vasemmalta oikealle.

Tässä näet kaksi mallia, jissa käytetään kyseistä tekniikkaa:
DROPS Extra 0-816 / DROPS Extra 0-817