Hvordan plassere et diagram midt på?

Hvordan plassere et diagram midt på?

Slik plasseres midten av diagrammet (masken med pil) midt på forstykket/bakstykket eller midt på ermet.

Om det står i oppskriften at du skal fortsette med å strikke forstykket ifølge et diagram, så er det viktig å plassere midten av mønsterrapporten midt på forstykket, så mønsteret blir sentrert og symmetrisk

  • Du har 81 m på forstykket. Det vil si, maske nr 41 er midt på forstykket og skal strikkes i den fargen som er midten av mønsteret ifølge diagrammet
  • Diagrammet går over 24 masker og pilen som viser den midterste maske, peker ut for den 13.m i diagrammet.
  • Start i midten av forstykket (m 41). Tell først 13 m fra midten av forstykket og ut mot høyre, deretter hele diagrammet (24 m) til sist har du 4 m tilbake.

Det vil si, når du starter i høyre side av forstykket, strikker du først de siste 4 m i diagrammet (fra høyre mot venstre), deretter hele diagrammet (24 m) fra høyre mot venstre, starter forfra igjen så du får den 13.m i diagrammet i maske nr 41 på forstykket. Fortsett nå med resten av diagrammet på den andre side av pilen og start forfra i diagrammet igjen, fortsett slik til du ikke har flere masker på forstykket.

Strikker man rundt og det skal være samme mønster på bakstykket, fortsettes det nå på samme måte. Start med samme maske i diagrammet som på forstykket, strikk fra høyre mot venstre nøyaktig som på forstykket.

Strikker man frem og tilbake, starter man fra vrangen på neste pinne av diagrammet, med masken ovenfor den man sluttet med og strikker ifølge diagrammet fra venstre mod høyre.

Se to modeller hvor teknikken kan brukes:
DROPS Extra 0-816 / DROPS Extra 0-817