Hoe u een garen kiest

Hoe u een garen kiest

Alle garens/vezels hebben verschillende natuurlijke eigenschappen, net zoals wanneer u kant-en-klaar gebreide kledingstukken koopt. Voordat u een garen kiest voor een bepaald ontwerp is het belangrijk om te weten hoe bijvoorbeeld de structuur, vormvastheid, slijtvastheid en thermische eigenschappen van het garen zijn, zodat u de juiste kwaliteit en soort kiest voor uw project!

Wat wilt u graag maken?

Sokken voor dagelijks gebruik; zij moeten slijtvast zijn (bij voorkeur moeten de natuurlijke vezels gemengd zijn met synthetisch materiaal) en machinewasbaar (superwash behandeld, wassen op een wolwasprogramma).
Wij raden DROPS Fabel of DROPS Delight aan.

Kleding voor baby’s, kinderen en mensen met een gevoelige huid; kies onze zachtste garens, die niet kriebelen en die in de machine gewassen kunnen worden op een wolwasprogramma.
Wij raden onze merinosgarens aan: DROPS Baby Merino, DROPS Merino Extra Fine, DROPS Big Merino of DROPS Cotton Merino

Sportieve truien, mutsen en wanten voor actieve kinderen en volwassenen; De vezels moeten warm zijn en machinewasbaar zijn. Het is belangrijk dat u kiest voor een kwaliteit die slijtvast is, strak gesponnen en superwash behandeld, zoals: DROPS Karisma of DROPS Fabel

Zachte, mooie truien voor naar kantoor of naar een feest; hoe fijner de vezels, hoe losser zijn ze gesponnen, en hoe lichter de vezel, hoe delicater en zachter het kledingstuk is. Dit betekent dat als u een trui van dit type garen heeft, u deze goed moet behandelen – ook bij het wassen.
Waarom probeert u niet één van onze mooie DROPS alpacagarens

Zachte, mohairachtige poncho’s, omslagdoeken en sjaals; kies voor een mooie, pluizige kwaliteit van losse vezels, bij voorkeur gemengd met alpaca of zijde voor een zacht resultaat.
U kunt één van onze heerlijke DROPS mohairgarens proberen.

Zomerse topjes, vesten of truien; Kies voor een fijn en robuust katoengaren met lange vezels of kies een gemengd garen, bijvoorbeeld gemerceriseerd katoen of viscose voor een mooie glans of linnen voor een rustiek uiterlijk.
Kies één van onze mooie DROPS zomergarens

Slofjes, tassen, wanten en andere projecten om te vilten; kies voor het beste resultaat een garen van pure wol, waarbij de vezels losjes zijn gesponnen en de wol NIET superwash is behandeld.
Wij raden aan: DROPS Eskimo, DROPS Polaris, DROPS Big Delight, DROPS Alaska of DROPS Nepal

Het is belangrijk dat u weet dat u ook andere DROPS garens kunt kiezen dan in de voorbeelden hierboven staat aangegeven.

Op elke kleurenkaart vermelden wij de samenstelling, eigenschappen en aanbevolen hoeveelheid, samen met wasvoorschriften, de oorsprong van het garen en de Oeko-Tex certificatie.

Meer informatie over de verschillende vezels vindt u in onze FAQ!

Bekijk hier hoe u uit kunt rekenen hoeveel garen u nodig heeft wanneer u een alternatief garen gebruikt!