Kuidas valida lõnga

Kuidas valida lõnga


Igal lõngal/kiul on erinevad omadused, nagu ka valmiskudumitel poes. Enne lõnga valmist konkreetse projekti jaoks on oluline teada lõngade erinevat struktuuri, vormihoidvust, vastupidavust ja soojapidavust, et saaksid valida õige lõnga vastavalt projektile!


Mida soovid kududa või heegeldada:

Sokid igapäevaseks kasutamiseks: nad peavad olema vastupidavad (soovitavalt segatud sünteetiliste kiududega) ja masinaga pestav (pesukindel).
Me soovitame DROPS Fabel või DROPS Delight.

Rõivad beebidele või tundliku nahaga inimestele: Vali pehme lõng, mis ei aja sügelema ja saab masinaga pesta.
Me soovitame meriinolõnga: DROPS Baby Merino, DROPS Merino Extra Fine, DROPS Big Merino või DROPS Cotton Merino.

Sportlikud kampsunid, mütsid ja kindad aktiivsetele lastele ja täiskasvanutele: kiud peavad olema soojad ja masinaga pestav. Siin on oluline vastupidav sort, tiheda keeruga ja pesukindel, nagu: DROPS Karisma või DROPS Fabel.

Pehme, ilus pluus pidusse või kontorisse: kenamad kiud. Mida lõdvemalt nad kokku kedratud, seda õhulisem, delikaatsem ja pehmem ese tundub. Mis tähendab, et kohtled eset ettevaatlikult ja hoolitsed hästi.
Proovi meie ilusaid DROPS alpakalõngu.

Pehmed, mohääri sarnased pontšod, sallid ja õlarätid: vali kena, pikakarvaline sort lahtiste kiududega, kaunis segu alpakast ja siidist, pehmema tulemuse saamiseks.
Proovi meie ilusaid DROPS Trend lõngu.

Suvised topid, jakid või pluusid: kasuta julgelt peenekiulist ja vastupidavat puuvillast lõnga või segatud lõngu; vali merseriseeritud lõng, kui soovid kerget läiget, viskoos läikiva või linane robustsema välimuse saamiseks.
Vali mõni DROPSi puuvillastest suvelõngadest.

Sussid, kotid, kindad ja muud asjad, mida saab vanutada: parima tulemuse saamiseks vali pehme puhas villane lõng, mis on lõdvalt kedratud ja EI OLE pesukindlaks töödeldud.
Me soovitame DROPS Eskimo, DROPS Polaris, DROPS Big Delight, DROPS Alaska või DROPS Nepal.


On tähtis teada, et kasutada saab teisigi DROPSi lõngu, kui antud näidetes.

Igal värvikaardil me kirjeldame lõnga koostist, omadusi ja soovitatud kasutusalasid, samuti olulisi juhised pesemiseks, päritolu ja Öko-Tex sertifikaadi olemasolu.

Rohkem infot eri kiudude kohta leiab siit, korduma kippuvate küsimuste alt!

Vaata, kuidas arvutada vajalikku alternatiivlõnga kogust siit!