Hogyan válasszunk fonalat?

Hogyan válasszunk fonalat?

Minden fonalnak, minden alapanyagnak különböző tulajdonságai vannak, amik hasonlóak, mint amikre akkor is figyelünk, amikor kész kötöttárut vásárolunk. Tehát,mielőtt egy adott darabhoz fonalat választunk, fontos tudnunk, hogy a különböző fonalaknak különböző a struktúrájuk, más a formatartóságuk, a hőtartó tulajdonságaik,így biztos lehet benne, hogy a megfelelőt választja!

Mit szeretnénk készíteni?

Zokni mindennapos használatra; ehhez a fonalnak tartósnak kell lennie, szerencsés esetben kevés műszállal megerősítve, és mosógépben moshatónak (szuprmosott technológiával kezeltnek) A DROPS Fabel vagy a DROPS Delight fonalat ajánljuk.

Kisbabáknak, vagy érzékeny bőrűeknek készült darabok; A merino fonalainkat ajánljuk: DROPS Baby Merino, DROPS Big Merino, DROPS Cotton Merino vagyDROPS Merino Extra Fine

Sport pulóverek, sapkák, és kesztyűk aktív gyerekeknek és felnőtteknek; az alapanyagnak ki kell bírnia, hogy meleg, esetleg nedves környezetben vannak, és gépben moshatónak kell lenniük Fontos, hogy tartós, szosoan sodrott, szupermosott technológiával kezelt fonalat válasszunk, mint a DROPS Karisma, vagy DROPS Fabel.

Elegáns felsők alkalomra vagy irodábar; Minél vékonyabb az elemi szál, minél lazább a fonal sodrata, az elkészült darab annál puhább lesz. Ez azt is jelenti, ezeket a darabokat különös gonddal kell kezelni, mosáskor pl. Remek választás lehet alpaca fonalainkegyike.

Puha, szöszös moheir poncsók, kendők és sálak; Válasszunk puha, hosszú szálú elemi szálból készült szöszösen hagyott, alpacával vagy selyemmel kevert fonalakat a lepuhább ererdményhez. Próbáljuk ki a DROPS Air, DROPS Brushed Alpaca Silk, DROPS Kid-Silk, DROPS Melody vagy DROPS Sky fonalakat.

Nyári felsők, kardigánok; használjunk hosszúszálú, tartós pamutfonalat (vagy pamuttartalmú fonalat), mercerizáltat a fényességéért, viszóztartalmút a lágy eséséért és fényéért, lent pedig a rusztikus tapintásáért. Pamutfonalainkat keresse itt.

Nemezelt lábbelik, táskák, sapkák, kesztyűk, és egyebek;Válasszunk tiszta gyapjúból készült, laza sodrású fonalat, ami NINCS a szupermosott technikával kezelve.
Különösen ajánljuk a DROPS Eskimo, DROPS Polaris, DROPS Big Delight, DROPS Alaska vagy DROPS Nepal fonalakat.


Fontos tudni, hogy a fenti példákon kívül más fonalakat is használhatunk. Minden fonal színkártyájának belsejében leírjuk az alapanyag-összetételét, a javasolt felhasználásukat és azt, hogyan kell óvni / mosni, a fonal eredetét és az Ieko -Tex igazolást.

A különböző alapanyagokról elemi szálakról még több információt talál itt a GYIK oldalon!