Hur man väljer garn!

Hur man väljer garn!


Alla garn/fibrer har olika naturliga egenskaper, samma egenskaper som går igen när man köper färdig stickat. Innan man väljer garn till en särskild modell så är det viktigt att känna till garnets strukturer, formstabilitet, slitstyrka och värmeegenskaper så att man får den riktiga kvaliteten till den önskade användningsområdet.


Vill du sticka eller virka:

Sockar till vardagsanvändning; de bör vara slitstarka (gärna ull blandat med lite syntet) och de ska kunna tvättas i maskin (superwashbehandlade).
Vi rekommenderar DROPS Fabel eller DROPS Delight


Vi rekommenderar DROPS merino garn till baby och barn samt folk med känslig hud: DROPS Baby Merino, DROPS Merino Extra Fine, DROPS Big Merino eller DROPS Cotton Merino

Sporttröjor, -mössor och -vantar till aktiva barn och vuxna; då ska fibrerna kunna tåla att man blir varm och det ska kunna tvättas i tvättmaskinen. Här är det viktigt att du väljer en bra och hållbar kvalitet som är slitstark, fast spunnen och superwashbehandlad, som; DROPS Karisma, eller DROPS Fabel

Mjuk, fin kofta till finare användning eller kontorsjobb; desto finare fibrer och ju lösare garnet är spunnet, desto lättare, mer delikat och mjukare blir plagget. Det kommer bli en fin kofta/tröja som du är rädd om och försiktig med även när du tvättar den.
Varför inte testa ett av våra underbara DROPS Alpaca garn

Mjuka, mohairaktiga ponchos, sjalar och halsdukar; välj en av de fina långhåriga kvaliteterna med lösa fibrer, gärna blandat med alpaca och silke för det mjukaste resultatet.
Varför inte testa ett av våra underbara DROPS Trend garn

Sommartopp, -koftor eller -tröjor; använd gärna fina, långfibriga och slitstarka bomullsgarn eller blandningsgarn, välj mercericerat för blankhet, viscose för glans eller lin för ett rustikt uttryck.
Välj ett av våra härliga DROPS sommargarn

Tofflor, väskor, vantar och annat som kan tovas; för det bästa resultatet bör du välja mjuka garnkvaliteter, gärna i ren ull, som är löst spunnet och som INTE är superwashbehandlat.
Vi rekommenderar DROPS Eskimo, DROPS Polaris, DROPS Big Delight DROPS Alaska eller DROPS Nepal

Det är viktigt att du vet att du kan använda fler DROPS garn än de föreslagna över.Inne på varje färgkarta beskriver vi garnets fibrer, egenskaper och rekommenderade användningsområden, samt viktiga tvättråd, ursprung och Oeko-Tex certifiering.

Mer information om olika fibrer hittar du här under FAQ!

Hur man räknar ut garnåtgången när man väljer ett annat garn ser du här!