Langan valitseminen

Langan valitseminen

Kaikilla langoilla/kuiduilla on erilaisia ominaisuuksia, samat ominaisuudet esiintyvät myös ostetuissa valmiissa neuleissa. Ennen kuin valitaan tietyn mallin langat, on tärkeää tuntea langan eri rakenteet, muodonkestävyydet, vahvuudet ja lämpöominaisuudet, jotta voidaan varmistaa halutun laadun saanti!

Mitä sinä haluat tehdä?

Arkisukat; niiden tulee olla kestävät (mieluiten sekoite villaa ja hieman synteettistä kuitua) ja niitä tulee voida pestä pesukoneessa (superwash käsittely).
Suosittelemme DROPS Fabel tai DROPS Delight

Neuleet vauvoille ja henkilöille, joilla on herkkä iho; valitse kaikkein pehmeimpiä lankoja, jotka eivät kutita ja joita voidaan pestä pesukoneessa.
Suosittelemme merinolankamme: DROPS Baby Merino, DROPS Merino Extra Fine, DROPS Big Merino tai DROPS Cotton Merino

Urheilupuserot, myssyt ja käsineet aktiivisille lapsille ja aikuisille; kuitujen tulee kestää lämpöä ja konepesua. Tästä syystä sinun on tärkeä valita kestävä lanka, joka on tiheästi kehrätty ja superwash käsitelty kuten DROPS Karisma tai DROPS Fabel

Tyylikkäät puserot juhliin/toimistoon; mitä hienommat kuidut, sitä löyhemmin niitä on kehrätty yhteen ja sitä kevyemmältä ja pehmeämmältä neule tuntuu. Eli puserosta kannattaa pitää hyvää huolta, myös pestessä.
Kokeile ihania DROPS Alpakka-lankojamme?

Pehmeät ponchot ja huivit mohairista; valitse pehmeä, pitkäkarvainen lanka, jolla on löyhät kuidut. Tuloksesta tulee paras, jos lankaan on sekoitettu alpakkaa ja silkkiä.
Kokeile ihania DROPS Alpakka-lankojamme?

Kesätopit, jakut ja puserot; käytä kestävää, pitkäkuituista puuvillalankaa (tai osaksi puuvillaa olevaa lankaa), merseroitu lanka antaa neuleelle kiiltoa, viskoosi kimalletta ja pellava rustikaalisuutta.
Kasto ihanat puuvillalankamme tässä.

Tohvelit, laukut, hanskat ja muut huovutettavat neuleet; saat parhaan tuloksen, kun valitset pehmeän langan (mieluiten kokonaan villaa), joka on löyhästi kehrätty ja jota EI ole superwash käsitelty.
Suosittelemme erityisesti DROPS Eskimo, DROPS Polaris, DROPS Big Delight, DROPS Alaska tai DROPS Nepal

On tärkeää tietää, että voit valita muitakin DROPS lankoja kuin yllä mainituissa esimerkeissä. Jokaisen langan värikartassa kuvailemme kyseisen langan kuituyhdistelmän, ominaisuudet ja käyttötarkoitukset - lisäksi löydät langan hoito- ja pesuohjeet, langan alkuperän ja Öko-Tex-standardin.

Otsikon Usein kysyttyä alta löydät lisää tietoa!

Tästä näet miten lasket vaihtoehtoisen langan menekin!