Miten huovutetaan?

Miten huovutetaan?

Mikä on huovuttaminen?

Huovuttaminen on prosessi, jonka seurauksena muodostuu paksu materiaali - tai huopa - kun kuidut yhdistyvät toisiinsa ja niitä puristetaan yhteen. Voit huovuttaa erityyppisiä kuituja, erityisesti villa soveltuu hyvin tähän. Superwash -käsitelty lanka kestää pesua paremmin ja tästä syystä se ei huovu.

Miten huovutus toimii?

Kun villa pestään pesukoneessa lämpimässä vedessä, kuidut laajenevat ja kiinnittyvät lämmön ja hankauksen vuoksi toisiinsa. Tuloksena on lämmin ja kestävä materiaali. Suosittelemme, että käytät pesuainetta, jotta kuidut yhdistyisivät toisiinsa paremmin.

Huovutus soveltuu parhaiten pieniin vaatteisiin kuten myssyihin, tohveleihin ja laukkuihin. Mitä löyhemmin neulot, sitä enemmän vaate huopuu. Mitä enemmän hankausta, sitä huopuneempi lopputulos on.

Muistathan, että neule kutistuu enemmän leveyssuunnassa kuin korkeussuunnassa. Suosittelemme, että neulot nimenomaan huovutusta varten suunniteltujen ohjeiden mukaan. Löydät huovutusta varten suunniteltuja ohjeita tästä.

Huom: Huovutuksen jälkeinen tulos voi vaihdella riippuen:

  • Pesukoneesta
  • Asetetusta linkousnopeudesta
  • Neuletiheydestä
  • Neuleen koosta
  • Villatyypistä

Huovutus ohjeen mukaan

Neulo ohjeen mukaan - vaate näyttää isolta, mutta se kutistuu huovutuksen aikana.

Laita neule pesukoneeseen ja käytä pesuainetta ilman entsyymejä ja optisia valkaisuaineita. Laita lisäksi pesukoneeseen froteepyyhe (50 x 70 cm), jotta hankausta syntyy enemmän ja huovutusprosessista tulee tehokkaampi.

Aseta kone 40 asteen pesuohjelmalle, tavallinen linkous, ei esipesua. HUOM: Älä käytä lyhyttä pesuohjelmaa! Kun pesuohjelma on valmis, venytä vaate oikean kokoiseksi sen vielä ollessa märkä.

Mikäli työ ei ole huopunut riittävästi ja se on tästä syystä liian iso, pese märkä vaate uudestaan pesukoneessa.

Jos neule on huopunut liikaa ja se on liian pieni, vedä märkä vaate oikeaan muotoonsa. Mikäli vaate on jo kuivunut, kostuta se uudelleen ja vedä se sitten oikeaan muotoonsa.

Muistathan - jatkossa neule pestään samoin kuin villavaatteet.

Klikkaa tästä nähdäksesi esimerkkejä DROPS langoista ennen huovutusta ja sen jälkeen