Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mange DROPS oppskrifter strikkes på rundpinne. Denne teknikken er veldig populær i mange lang i Nord-Europa, Storbritannia og USA, metoden har fordeler som at alle omganger/pinner strikkes fra rettsiden av arbeidet. Det blir også mindre sømmer i etterkant.

Hvis du foretrekker å strikke med rette pinner, kan du tilpasse oppskriften slik at du kan strikke frem og tilbake.

Her er et eksempel:

  • I oppskriften står det at du skal legge opp 200 masker til bolen (= foran og bak på en genser).
  • Dette betyr at det er 100 masker foran og 100 masker bak.
  • Legg til 1 kant-maske i hver side som du kan sy i = 102 masker for hver side.
  • Nå kan du strikke frem og tilbake. Økninger og fellinger gjøres i hver side som det er forklart i oppskriften (når det i oppskriften star øk/fell på hver side av merket i siden, øke/fell innenfor kant-maskene i sidene).

Les alltid nøye gjennom oppskriften slik at du får med deg alt og skriv opp dine tilpasninger slik at ingenting går galt underveis.

Følg godt med på:

  • Er det mønster på plagget pass på at antall masker stemmer med hull/struktur /farge-mønsteret.
  • Oppskrifter med raglan eller rundfelling er mer kompliserte og vanskelig å tilpasse til rette pinner. Synes du det er vanskelig å tilpasse disse kan du strikke bolen og ermene på rette pinner for så å sette alle delene sammen og strikke resten av plagget på rundpinne.
  • Resultatene kan variere fra den originale modellen når du tilpasser!

Noen av oppskriftene som er skrevet for rundpinner (f.eks jakker og sjal) er strikket frem og tilbake på rundpinnen - dette gjøres når det er mange masker. Rette pinner er ofte kortere enn rundpinnene. Men i mange tilfeller kan du også strikke disse oppskriftene på rette pinner - så lenge du får plass til alle maskene på pinnen.

Vil du lære å strikke med rundpinner? Du finner hjelp i DROPS Videoene. Vi har videoer som viser hvordan man kan strikke med rundpinner frem og tilbake og rundt. Ta en titt i video oversikten under kategorien R for rundpinne.

Mange DROPS butikker tilbyr også opplæring og kurs. Kontakt din lokale DROPS forhandler for mer info.