Hvordan slår jeg masker op

Hvordan slår jeg masker op

Der er forskellige måder at slå masker op på. Vi har valgt at vise den mest almindelige som giver en fast men elastisk kant.

Opslåningen skal være fast men ikke for stram. Kan du mærke at du slår for stramt op, kan du skifte til tykkere pinde eller slå op om to pinde. Men husk at skifte tilbage til de rigtige pinde når du begynder at strikke.

Fig. 1: Mål en tilpas lang tråd op (længden varierer alt efter hvor mange masker du skal slå op, garnkvalitet og pindetykkelse). Hold i garnenden med tommelfingeren og sno tråden om din pegefinger og langefinger.

Fig. 2: Træk garnet fra garnnøglet bagfra, op og imod dig igennem løkken imellem pegefinger og langefinger.

Fig. 3: Træk i løkken og lav en lang maske.

Fig. 4: Sæt masken på pinden og træk i garnenderne for at stramme masken. Du er nu klar til at slå masker op.

Fig. 5: Læg den løse tråd rundt om venstre tommelfinger som vist på billedet. Læg garnet fra nøglet over venstre pegefinger og hold begge garnender fast i håndfladen med din lillefinger og ringefinger.

Fig. 6: Stik højre pind ind fra undersiden igennem løkken på tommelfingeren.

Fig. 7: Hent tråden fra nøglet (garnet fra pegefingeren) med hjælp af pinden tilbage igennem løkken så der dannes en maske.

Fig. 8: Lad løkken glide af tommelfingeren, stram den nye maske på højre pind. Saml tråden op på tommelfingeren igen og fortsæt på samme måde til alle masker er slået op.

Se denne video for mere hjælp