Adjunk néhány színes csíkot a kendőnkhöz!

Ebben a kulcsban 20 új sort horgolunk, több izgalmas új technikával, és csíkokat is készítünk 3 mutatós színben.

Szokás szerint a kulcs végén találhatóak a videók, amik segíthetnek az elkészítésben. Ha ezek után is van kérdése, a lap alján található ablakban kérdezhet!

Elõször néhány információ:

MINTA:
A 4. kulcsban az A,4a és az A,4b jelû mintákat horgoljuk. Az A.4a jelû ábra azt mutatja, hogyan kezdõdnek a sorok. MEGJEGYZÉS: A sorok elejét egymás fölé rajzoltuk, ugyanabba a diagramban, de a valóságban felváltva haladunk a jobb és a baloldal felõl, nem pedig egymás fölött.

CSÍKOK:
Ha a következõ sorban nem ugyanazzal a színnel dolgozunk tovább, vágjuk el a fonalat. A szálakat a kendõ oldalán, a befejezés után dolgozzuk el.
1-3 sor: púder (a szín)
4. sor: mustár (b szín)
5-7. sor bézs (e szín)
8-9 sor: púder (az A szín)
10-12 sor: bézs (az e zín).)
13 sor: mustár (b szín))
14-15 sor púder (az a szín)
16-18: bézs (aze szín)
19. sor : mustár (b szín))
20. sor púder (az a szín).

SZÍNVÁLTÁS:
A színváltásokat a köv módon készítsük el: A sorban az utolsó szemet az elsõ színnel készítjük, de az utolsó ráhajtással és áthúzással várjunk. Váltsunk az új színre, és az utolsó szemben az utolsó rh-t és áthúzást már ezzel a színnel készítsük, majd folytassuk a következõ sorral.

TANÁCS A HORGOLÁSHOZ:
A két *-* közötti információt a mintában mindig megismételjük, amikor azt a *-* jelzi.

A gyakorlott horgolósok követhetik a rövid elírást és az A.4a + b jelû mintát, ami az alábbiakban található. Ha a kezdéshez még több segítségre van szüksége olvassa tovább a kulcsot az alábbiakban.

Rövid változat

Folytassuk a horgolást a CSÍKOKKAL - olvassuk el a fenti magyarázatot- és az A.4b jelû mintával (az A.4a azt mutatja, ogy az A.4b minta szemei mellett a sorok hogyan kezdõdnek, és fejezõdnek be. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A SZÍNVÁLTÁSRÓL: MEGJEGYZÉS: Jobban látszik, hogy hogyan kell a mintát és a csíkokat horgolnunk, ha a darabba itt jelölõt teszünk, és a köv sort az 1. sorként számoljuk. Ez azt jelenti, hogy az A.4b jelû minta 1. sora = a csíkos minta 1. sora

Diagram a 4. kulcshoz

= 1 lsz (láncszem)
= 1 egyráhajtásos pálca (erp) a lsz / lsz-ív körül
= A SZO felõl: 1 erp a szem hátsó szálába öltve. A FO felõl: 1 erp a szem elsõ szálába öltve.
= A SZO felõl: 1 rp a szem hátsó szálába öltve. A FO felõl: 1 rp a szem hátsó szálába öltve.
= A nyíllal jelölt sorban a jelölõ mindkét oldalán szaporítunk - olvassuk el a magyarázatot az alábbi képnél.
= Horgoljunk 3 lsz-t a sor elején.
= Horgoljunk 1 lsz-t a sor elején.
= Itt kezdünk.

Segítségre van szüksége a kezdéshez?

Itt van egy részletesebb leírás arról, hogyan fogjunk a 4. kulcshoz. A diagramon pirossal jelöltük, hol tartunk a munkával.

1. sor (= SZO): Horgoljunk 3 lsz-t (= az A.4a jelû minta), majd az A.4b jelû mintával folyt a köv módon: * 2 erp az 1. / köv lsz ív körük, 3 erp a köv lsz-ív köré. * Ism a *-- közötti részt a teljes sorban = 120 erp.


Anélkül, hogy horgolnánk a szemeket tegyünk 12 jelölõt a darabba a köv módon: 1 jelölõ az elsõ 5 szem után, majd a köv 11 jelölõt egymástól 10 szemnyire, az utolsó jelölõ után 5 erp marad a sorban. A jelölõket a munka haladtával mozdítsuk felfelé. és a jelölõk között majdnem ugyanannyi szemünk lesz minden oldalon.


Fordítsuk meg a munkát, és folytassuk a 2., 3., ls 4. sorral az A.4a és A.4b jelû diagram szerint. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A SZÍNVÁLTÁSRÓL:


Fordítsuk meg a munkát, és folytassuk az 5. sorral (az 1. nyíl), és szaporítsunk a köv módon: Szaporítsunk 1 erp- a jelölõ mindkét oldalán; a szaporításhoz a lsz-ív körül 1 extra erp-t horgolunk (= 24 szemet szaporítottunk) = 144 erp-nk van a sorban.


Fordítsuk meg a darabot, és horgoljuk a 6-10. sorokat. Folytassuk a következõ csíkokkal - olvassuk el a fenti magyarázatot, és szaporítsunk a 7. sorban (= a 2. nyíl. Szaporítsunk a köv módon:szap 1-1 erp-t a jelölõ mindkét oldalán; a szaporításhoz ugyanabba a szembe 2 szemet öltünk= 24 szemet szaporítottunk) = 168 szemünk lesz a sorban A 10, sorban (a 3. nyíl,szap a köv módon: szap 1-1 erp-t a jelölõk mindkét oldalát; a szaporításhoz 1 szembe 2 erp-t horgolunk = 24 szemet szaporítottunk) = 192 erp-nk lesz a sorban.


Fordítsuk meg a darabot, és horgoljuk a 11-15. sorokat. Folytassuk a köv csíkokkal- olvassuk el a fenti magyarázatot, és szaporítsunk a 12. sorban (a 4. nyíl, és szap a köv módon: szap 1 rp-t a jelölõk mindkét oldalán; a szaporításhoz 1 szembe 2 rp-t horgolunk = 24 szemet szaporítottunk) = 216 rp-nk lesz a sorban.


Fordítsuk meg a darabot, és horgoljuk a 16-20. sorokat. Folytassuk a köv csíkokkal - olvassuk el a fenti magyarázatot, a 16. sorokban (7 az 5. nyíl ls a köv módon szaporítsunk: Szaporítsunk 1-1 erp-t a jelölõk mindkét oldalán; a szaporításhoz 1 szembe 2 erp-t horgolunk = 24 szemet szaporítottunk) = 240 erp a sorban. A 18. sorban (= a 6. nyíl) szaporítsunk a köv módon: 1 rp szaporításához a jelölõk mindkét oldalán 1 szembe 2 rp-t horgolunk = 24 rp-t szaporítottunk a sorban) = 263 rp-nk lesz a sorban.


Elkészültünk!

Elkészültünk a 4. kulccsal, és, miután mind a 20 sort meghorgoltuk, a darabunk kb 39 cm-es a kezdéshez készített lsz-gyûrû között az ut sor közepém. Az alábbi képen láthatjuk, hogyan néz ki az elkészült darab. Most már várhatjuk a következõ kulcsot! Ne felejtse el elküldeni nekünk a képet arról, hogy halad! Megmutatjuk a Galériánkban.

Oktató Videó!