DROPS Paris
DROPS Paris
100% Bomuld
fra 9.95 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 140.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 188-2
DROPS Design: Model w-713
Garngruppe C + C eller E
-----------------------------------------------------------
Mål:
Omkreds: ca 92 cm.
Højde: ca 46-47 cm.
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
250 g farve 100, light wash
100 g farve 41, sennep
100 g farve 39, pistacie
100 g farve 11, opal grøn
100 g farve 01, abrikos
100 g farve 06, stærk rosa
100 g farve 07, lyng
100 g farve 14, stærk gul
100 g farve 12, rød


Hvis tasken hækles ensfarvet vil der gå ca 650 g Paris.

DROPS HÆKLENÅL nr 5,5 – eller den nål du skal bruge for at få 13 stangmasker og 6 rækker med 2 tråde på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% Bomuld
fra 9.95 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 140.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

Instruktioner

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1, A.2 og A.3. Diagrammerne viser farverne i mønsteret. 1 rude = 1 stangmaske.

TIPS VED DOBBELT TRÅD:
Brug tråden fra indersiden og ydersiden af nøglet. Når der skiftes til nyt nøgle er det bedst at skifte 1 tråd ad gangen, så alle tråde ikke skal hæftes samme sted.

FARVEMØNSTER:
Når der skiftes farve hækles der således: Hækl sidste stangmaske med første farve, men vent med sidste gennemtræk, skift til næste farve og hækl sidste gennemtræk, derefter hækles næste stangmaske. Når der hækles med to farver lægges trådene på de farver der ikke hækles med over maskerne fra forrige omgang, der hækles rundt om trådene så de bliver skjult og trukket med rundt.

HÆKLEINFO:
Første stangmaske på omgangen erstattes af 3 luftmasker, afslut omgangen med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen. Efter hver omgang vendes arbejdet og der hækles videre fra den anden side.

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 stangmaske ind ved at hækle de næste 2 stangmasker sammen således: Hækl 1 stangmaske, men vent med sidste gennemtræk (= 2 løkker på nålen). Hækl næste stangmaske, men på sidste gennemtræk trækkes tråden gennem alle 3 løkker på nålen.

KREBSEMASKER:
Hækles som fastmasker, men baglæns. Dvs der hækles fastmasker fra venstre mod højre.
----------------------------------------------------------

TASKE:
Tasken hækles med 2 tråde af hver farve - læs TIPS VED DOBBELT TRÅD. Arbejdet hækles rundt, men for hver omgang vendes arbejdet så hver 2. omgang hækles fra retsiden og vrangen.

Hækl 5 luftmasker med 2 tråde opal grøn på nål 5,5. Sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i 1.luftmaske. Videre hækles der efter diagram A.1 (der hækles 12 rapporter af A.1 i bredden) - læs FARVEMØNSTER.
Dvs der hækles således:
1.OMGANG: Hækl 12 stangmasker om ringen - læs HÆKLEINFO.
2.OMGANG: Hækl 2 stangmasker i hver stangmasker = 24 stangmasker.
3.OMGANG: Hækl * 1 stangmaske i første stangmaske, 2 stangmasker i næste stangmaske *, gentag fra *-* omgangen rundt = 36 stangmasker.
4.OMGANG: Hækl * 1 stangmaske i hver af de første 2 stangmasker, 2 stangmasker i næste stangmaske *, gentag fra *-* omgangen rundt = 48 stangmasker.
HUSK PÅ HÆKLEFASHETEN!
5.-9.OMGANG: Fortsæt med udtagninger og mønster som før, dvs for hver omgang hækles der 1 stangmaske mere mellem hver udtagning = 108 stangmasker.
10.OMGANG: På denne omgang gøres sidste udtagning (= 120 stangmasker) og der hækles blomster. Blomsterne skal have forskellige farver, derfor skal der bruges 2 nøgler af hver farve for at slippe at klippe trådene undervejs.
Farverækkefølgen på blomstene er:
1.Farve 06, stærk rosa
2.Farve 07, lyng
3.Farve 41, sennep
4.Farve 01, abrikos
5.Farve 12, rød
6.Farve 14, stærk gul
7.Farve 06, stærk rosa
8.Farve 07, lyng
9.Farve 41, sennep
10.Farve 01, abrikos
11.Farve 12, rød
12.Farve 14, stærk gul

11.OMGANG: Klip og hæft bundfarven (100, light wash). Dette gøres fordi denne omgang skal starte 3 stangmasker tidligere end forrige omgang og den nye start på omgangen skal være midt mellem 2 blomster. Hækl stangmasker og mønster efter diagram A.2 omgangen rundt.
12.-18.OMGANG: Fortsæt med stangmasker og diagram A.2.
19.OMGANG: Fortsæt med stangmasker og diagram A.2, men på denne omgang hækles de 2 første stangmasker i hver rapport sammen - dvs der tages 12 stangmasker ind på denne omgang - læs INDTAGNINGSTIPS = 108 stangmasker.
20.-27.OMGANG: Hækl stangmasker og mønster efter diagram A.3 (der er 1 omgang tilbage af A.3).
28.OMGANG: Hækl sidste omgang af A.3 med fastmasker, klip og hæft trådene.

KANT:
Hækl en kant øverst på tasken med 2 tråde sennep således: Sæt trådene fast med 1 fastmaske i første maske, hækl 1 luftmaske, derefter hækles der KREBSEMASKER - se forklaring over, omgangen rundt. Afslut med 1 kædemaske i 1.luftmaske. Klip og hæft trådene.

HÅNDTAG:
Klip 4 tråde af hver farve à 120 cm = 36 tråde. Læg trådene sammen og bind en løs knude, lad ca 12 cm være efter knuden. Fordel trådene i 3 bunker med 12 tråde i hver bunke. Flet de tre bunker sammen til snoningen måler ca 68 cm (flet ikke for stramt). Del trådenderne i 2 bunker. Træk de 2 halvdele gennem tasken med 1 stangmaske imellem, i den anden omgang fra afslutningskanten. Bind trådene sammen på forsiden af tasken. tag op knuden i begyndelsen af snoningen og sy fast enden til tasken på samme måde, men i modsat side (se foto). Lav en fletning til på samme måde og sy den i på den anden side af tasken som forklaret over. Hvis man ønsker kan der laves små fletninger i enderne af håndtagene på ydersiden af tasken.

Denne opskrift er blevet rettet.

Opdateret online: 13.04.2021
Nyt garnforbrug: DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C) 250 g farve 100, light wash

Diagram

symbols = opal grøn
symbols = pistacie
symbols = light wash
symbols = se farverække i opskrift - hver rapport har forskellig farve
symbols = sennep
symbols = lyng
symbols = stærk rosa
diagram
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Du synes måske også om...

Kommentere opskrift DROPS 188-2

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (15)

country flag Gallienne wrote:

Bonjour, je ne comprends pas comment le diagramme peut faire correspondre des mailles en augmentation, je n’arrive pas à faire coïncider celui-ci, c’est à dire le dessin du diagramme avec les mailles en rond et en augmentation. Cela ne correspond pas pour former le dessin des fleurs… Merci pour votre réponse attendue..,

24.08.2022 - 21:41

DROPS Design answered:

Bonjour Galienne, vous devez répéter 12 fois A.1 en largeur, autrement dit: au 1er rang: 12 x 1 bride dans la bride suivante (= 12 b.); au 2ème rang 12 x (2 brides dans chaque b ) = on a bien 2 mailles dans A.1; au 3ème rang 12 x (1 b dans la b suivante, 2 b dans la suivante = 3 brides dans A.1); et ainsi de suite. Vous crochetez les mailles de A.1 dans la couleur indiquée par le diagramme tout en suivant les indications écrites pour les augmentations. Les fleurs ne seront formées que dans A.2, dans A.1 vous faites le fond puis les tiges et les feuilles. Bon crochet!

25.08.2022 - 09:17

country flag Andrea Tummarello wrote:

Ich habe anstatt der 200gr. Light wash die Farbe Spray Blue genommen - leider haben bei mir die 200 gr auch nicht ausgereicht. Bestellt am besten gleich 300 gr damit euch der Garn während dem Häkeln nicht ausgeht :-)

08.03.2021 - 12:06

country flag Dea wrote:

Buongiorno, 200 gr di colore 100 light wash non bastan nemmeno per finire la borsa. Almeno a me non sono bastati.

26.07.2019 - 14:33

DROPS Design answered:

Buongiorno Dea. Trasmetteremo la sua segnalazione alla casa madre. Buon lavoro!

26.07.2019 - 16:53

country flag Dea wrote:

Vi chiedo comunque di inoltrare a Drops la richiesta di un video per il diagramma A1. Seguendo le indicazioni fedelmente non si può ottenere il disegno come nelle foto sopra. Grazie.

25.07.2019 - 08:16

DROPS Design answered:

Buongiorno Dea, inoltriamo la sua segnalazione alla casa madre. Buon lavoro!

25.07.2019 - 15:18

country flag Dea wrote:

Una domanda: visto che il diagramma A1 bisogna lavorarlo avanti e indietro, se si lavora dal DL da che parte bisogna leggerlo? Da dx verso sx? Quindi il primo in basso (giro 1 = 12 maglie alte) si legge da dx verso sx? Questo è importante per capire come prosegue il lavoro, comunque ho tentato più volte, ma non mi viene come il lavoro nella foto.

23.07.2019 - 20:56

DROPS Design answered:

Buongiorno Dea. Il diagramma A1 viene letto da destra verso sinistra sul diritto del lavoro e da sinistra verso destra sul rovescio del lavoro. Viene letto dal basso verso l’alto. Quindi sulla prima riga avrà 12 ripetizioni di 1 maglia alta l’una; alla seconda riga avrà 2 maglie alte in ogni ripetizione e così via. Buon lavoro!

24.07.2019 - 06:36

country flag Dea wrote:

Non è possibile avere un video che spiega come realizzare il diagramma A1? Putroppo non è semplice capire gli aumenti e come comportarsi con la direzione del lavoro sullo schema. Grazie.

23.07.2019 - 20:15

country flag Elena wrote:

Avevo già provato a chiedere senza risposta. Qual è il senso del lavoro avanti e indietro visto che è in tondo? Grazie.

15.05.2019 - 15:08

DROPS Design answered:

Buongiorno Elena. Viene fatto per avere il risultato che si può vedere nell'ultima fotografia, quella che inquadra meglio i fiori. Se però preferisce e si trova meglio, può lavorare in tondo. Buon lavoro!

15.05.2019 - 15:27

country flag Sylvie wrote:

Bonjour, Merci pour votre aide. J'ai une autre question : je suis arrivée au rang 2 du schéma A2 et je trouve que l'ouvrage fait beaucoup de "vagues", j'ai peur qu'il ne soit pas correct au niveau de la forme ? Est-ce que cette impression s'estompe au fur et à mesure des rangs qui suivent ? Merci par avance et bonne journée. Sylvie

01.04.2019 - 13:12

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, quand on crochète A.1, on forme le fond du sac = une sorte de disque plat (= jusqu'au tour 10 inclus) puis on va crocheter A.2 sans augmenter pour former les côtés montants du sac. Pensez à bien conserver la bonne et surtout la même tension pour que l'ouvrage conserve la bonne forme. Bon crochet!

01.04.2019 - 15:32

country flag Sylvie Nigro wrote:

Bonjour, existe-t-il un schéma complet du sac ? Si on tourne l'ouvrage à chaque changement de rang, ne risque-t-on pas de voir les fils que l'on fait suivre pour faire les dessins au jaquard ? Merci

15.03.2019 - 10:59

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Nigro, il n'y a pas besoin de diagramme complet, suivez les diagrammes et répétez-les comme indiqué - plus d'infos sur les diagrammes ici, en bas de page pour le jacquard. Veillez bien à ce que les fils soient côté envers pour qu'ils ne se voient pas, que vous travailliez sur l'endroit ou sur l'envers. Bon crochet!

15.03.2019 - 12:45

country flag Carolyn wrote:

Sorry..regarding the previous question, once we turn the work for the second (or even numbered) round, do we then read the chart from left to right?

22.08.2018 - 02:05