• Free Pattern
Muuta kieli:

DROPS 62-15 by DROPS Design

Tähtikuvioinen DROPS pusero ”Silke-Tweed” -langasta

Add to favorites
DROPS 62-15

DROPS design: Malli nro A-076
--------------------------------------------------------
Koko: S/M - M/L
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Silke-Tweed:

150-200 g nro 06, musta
250-250 g nro 10, graniitinharmaa
50-50 g nro 15, roosa
50-50 g nro 19, harmaavalkoinen

DROPS PYÖRÖPUIKOT ja SUKKAPUIKOT NRO 2,5 ja 3,5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 23 s x 30 krs mallineuletta puikoilla nro 3,5 = 10 x 10 cm.

(Siirry ohjeeseen)

Vinkkejä & Apua

Opi jotain uutta joka päivä!

Etkö ole varma miten tietty malli neulotaan? Ohjeen yläosan ”Video”-napista löydät selkeät ohjeet mallin eri vaiheisiin. Neulomisen kuuluu olla helppoa - ja kaikille ohjeillemme löytyy nyt videoita!

Eikä tässä vielä kaikki - koko ”Vinkkejä & Apua”-osasto on täynnä vinkkejä ja ideoita ohjeillemme - tai omalle mallillesi!

Käy DROPS Video-osastolla ja löydä sadoittain ohjevideoita, tutustu myös paremmin lankoihimme; tai käy Oppitunti-osastolla, jossa saat opastusta askel askeleelta! ”Vinkkejä & Apua”-osastosta löydät myös paljon inspiraatiota, DROPS-fanien malleja ja paljon, paljon muuta! ”Katso tässä!”
MALLINEULE: Katso ruutupiirros (1 piirros = 1 mallikerta). Piirros näyttää mallineuletta oikealta puolelta katsottuna. Koko mallineule neulotaan sileänä neuleena.

REUNUS: Neulo 2,5 cm sileää neuletta, 1 krs nurin (= taitereuna), 2,5 cm sileää neuletta.

ETU- JA TAKAKAPPALE: Neulotaan pyöröpuikolla, lopuksi kädentiet leikataan auki. Luo 212-224 s pyöröpuikolle nro 3,5 graniitinharmaalla langalla ja neulo 2 cm sileää neuletta. Vaihda pyöröpuikkoon nro 2,5. Neulo 1 cm sileää neuletta, 1 krs nurin (= taitereuna, kaikki mitat otetaan jatkossa tästä), 1 cm sileää neuletta. Vaihda pyöröpuikkoon nro 3,5 ja jatka neulomalla sileää neuletta. Kun työn pituus on 3 cm, lisää tasavälein 12-20 s = 224-244 s. Kiinnitä 1 merkkilanka kumpaankin sivuun. Kun työn pituus on 4 cm, lisää kummankin merkkilangan molemmin puolin 1 s. Toista tällaiset lisäykset 2 cm välein yht. 4-5 kertaa = 240-264 s. Kun työn pituus on 13-15 cm, jatka neulomalla mallineuletta. Tarkista neuletiheys. Kun työn pituus on 27-31 cm, neulo seuraava krs näin: Päätä 12-18 s kädentietä varten, neulo 96-96 s = etukappale, päätä 24-36 s kädentietä varten, neulo 96-96 s = takakappale, päätä 12-18 s kädentietä varten. Luo seuraavalla krs:lla päätettyjen silmukoiden tilalle 5 s (= aukileikkaus-s, näillä silmukoilla ei neulota mallineuletta). Kun olet neulonut mallineuleen loppuun, jatka neulomista mustalla langalla. Kun työn pituus on 44-47 cm, päätä etukappaleen keskimmäiset 26-26 s pääntietä varten ja jatka neulomista tasona. Päätä vielä pääntien kummastakin reunasta joka 2. krs: 1 x 3 s, 2 x 2 s ja 1 x 1 s. Kun työn pituus on 48-52 cm, päätä takakappaleen keskimmäiset 38-38 s pääntietä varten. Päätä vielä takakappaleen pääntien reunasta joka krs: 1 x 2 s. Päätä loput s:t kerralla, kun työn pituus on 50-54 cm.

HIHA: Luo 56-58 s sukkapuikoille nro 3,5 graniitinharmaalla langalla ja neulo 2 cm sileää neuletta. Vaihda sukkapuikkoihin nro 2,5. Neulo 1 cm sileää neuletta, 1 krs nurin (= taitereuna, kaikki mitat otetaan jatkossa tästä), 1 cm sileää neuletta. Vaihda pyöröpuikkoon nro 3,5 ja jatka neulomalla sileää neuletta. Kun työn pituus on 5 cm, lisää keskelle hihan alle 2 s. Toista tällaiset lisäykset joka 5. krs yht. 25-24 kertaa = 106-106 s. Samanaikaisesti kun työn pituus on 29-31 cm, jatka neulomalla mallineuletta (mallineule = n. 27 cm). Kun työn pituus on 51 (50,5) cm (ja mallineuletta on jäljellä n. 15-23 krs), jaa työ keskeltä hihan alta ja jatka neulomista tasona. Kun olet neulonut mallineuleen loppuun, hihan pituus on n. 56-58 cm. Neulo 2 cm sileää nurjaa neuletta päärmevaraksi. Päätä s:t.

VIIMEISTELY: Ompele koneella 2 ommelta merkkilankojen ympäri, 1. ommel = 1/2 s merkkilangasta, 2. ommel = 1/2 s ensimmäisestä ompeleesta. Leikkaa kädentiet auki ompeleiden välistä. Ompele olkasaumat. Poimi pääntien reunasta n. 110 s sukkapuikoille nro 2,5 mustalla langalla. Neulo reunus. Päätä s:t. Taita ja kiinnitä kaikki reunukset kaksinkerroin työn nurjalle puolelle. Kiinnitä hihat paikoilleen työn oikealta puolelta seuraavasti: Ompele vuorotellen 1 pisto hihan päärmevaraa edeltävään oikeaan kerrokseen ja 1 pisto etu- ja takakappaleen ompeleen jälkeiseen silmukkaan. Käännä puseron nurja puoli ulospäin ja kiinnitä hihan sisävara etu- ja takakappaleen leikatun reunan päälle.

Piirros

musta
graniitinharmaa
roosa
harmaavalkoinen


© 1982-2016 DROPS Design A/S Pidätämme kaikki oikeudet. Tämä asiakirja ja kaikki sen alaiset asiakirjat on suojattu tekijänoikeuslain nojalla. Tämä ohjetietokanta on suunniteltu sinulle, joka harrastat neulomista ja sinulle, joka pyörität lankaliikettä. Riippumatta siitä, käytkö meidän kanssa kauppaa vai ostatko lankojamme, DROPS ohjetietokanta on käytettävissäsi. Kauppiaana voit vapaasti hyödyntää DROPS ohjetietokantaa lankojesi myynnin edistämiseksi. Tulosta haluamasi ohjeita ja ota haluamasi määrä kopioita. Vaadimme ainoastaan, että alkuperäiseen tulostettuun asiakirjaan ei tehdä muutoksia ja, että ohjeet annetaan kuluttajille ilmaiseksi DROPS filosofian mukaisesti.
DROPS Design mallien myynti on sallittua yksittäisissä tapauksissa, muu kaupallinen käyttö on kielletty. Markkinoinnin yhteydessä käytettävät DROPS kuvat sallitaan jos malli perustuu ainoastaan DROPS lankoihin. Kuvaa ei saa muokata tai muuttaa, DROPS logon on tultava selkeästi esiin. DROPS DESIGN kangasetiketin käytön ehtona on, että sen tekstinä on A DROPS DESIGN made by…
Pidätämme oikeuden käyttöoikeuden muutoksiin.