• Free Pattern
Ändra språk:

DROPS 98-21 by DROPS Design

DROPS sjal med bladmönster i ”Alpaca”.

Add to favorites
DROPS 98-21

Storlek: ca 75 x 160 cm
Garnåtgång: DROPS Alpaca från Garnstudio
200 gr nr 6347, blåviolett

DROPS Rundst nr 4,5 eller 5
eller det st.nr du måste ha för att få 20 m x 26 v i slätst på 10 x 10 cm.
DROPS Virknål nr 3.

(Gå vidare till mönster...)

 • Sverige
Garnsort
Deals från
 • DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
  38.00 SEK
  24.00 SEK
 • DROPS ALPACA MIX (50g)
  38.00 SEK
  24.00 SEK

Tips & Hjälp

Lär dig något nytt varje dag!

Vet du inte hur du ska komma igång med detta mönster? Under fliken "Videor" längst upp på sidan hittar du en lista över instruktionsvideor som kan hjälpa dig – de finns på alla våra mönster!
Det är inte allt - vår "Tips & Hjälp" avdelning är fylld av tips och bra idéer till hur du kan komma igång med alla våra mönster – eller med din egen design!

Gå in på DROPS Video Bibliotek och hitta hundratals instruktionsvideor och titta gärna närmre på våra garner, eller besök delen med Lektioner för att få steg för steg vägledning! "Tips & Hjälp" är också full av mönster-inspiration, modeller av DROPS fans och så mycket mer! Se här!
Tips: För att hålen ska synas riktigt bra måste omslagen göras lösa.

Mönster: Se diagram M.1, M.2 och M.3. Diagr visar mönstret sett från rätsidan.
1 rapport av M.2 (= 1 helt blad på höjden) = ca 12 cm.
OBS: När du i diagr kommer till ett tomt fält, hoppar du över detta och går vidare åt vänster på samma linje till nästa ruta.

Sjal: Det startas överst i nacken och stickas neråt, för att få plats till alla m måste det stickas fram och tillbaka på en rundst.
Lägg upp 7 m (låt det hänga ca 1 m tråd från uppläggningskanten, denna ska användas efteråt). Sticka M.1 – det är 2 m i varje sida som stickas räta på alla v och 1 slätst m mitt på sjalen hela tiden. När M.1 är stickad färdig är det 71 m på st. Fortsätt med M.2, och sedan fortsätts mönstret på samma sätt tills arb mäter ca 50 cm mitt bak – avpassa efter en hel rapport (dvs efter ett helt blad). Fortsätt med M.3 (= de 2 sista v i M.2 som upprepas så att det blir rader med hål över varann) – det görs omslag i sidorna och på varje sida om mitt-maskan på vartannat v hela tiden. Sticka M.3 lika långt som 1 rapport av M.2 på höjden = ca 12 cm. Sedan stickas det 1 rapport till av M.2. Sedan stickas det 4 räta v över alla m, 3 v i slätst och 1 räta v på avigsidan – ökningen fortsätter som tidigare i varje sida och på varje sida om mitt-m.
Maska av löst.

Montering: Kanten överst förstärks genom att virka 3-4 lm med tråden som hänger där, 1 fm ner i den mittersta m på sjalen, 3-4 lm, fäst med 1 sm ca 1 cm bortanför mitten.

Virka längs båda sjalens sidor så här:
1 fm, * 3 lm, hoppa över ca 1 cm, 1 fm *, upprepa *-*.
För att få sjalen att falla fint måste den ångstrykas ordentligt.

Diagram

rm på rätsidan, am på avigsidan
am på rätsidan, rm på avigsidan
1 omslag
2 rm tills
lyft 1 m som om den skulle stickas rät, sticka 1 rm, drag den lyfta m över
lyft 1 m som om den skulle stickas rät, sticka 2 rm tills, drag den lyfta m över


© 1982-2016 DROPS Design A/S Alla rättigheter är reserverade. Detta dokument med sina underdokument har copyright. Denna mönsterdatabas är till dig som har stickning och virkning som hobby samt för dig som driver garnbutik. Oavsett om du handlar med oss / köper vårt garn, så står DROPS mönsterdatabas fritt till ditt förfogande. Som butik kan du fritt använda DROPS mönsterdatabas till att främja försäljningen av ditt garnsortiment. Skriv ut varje mönster du önskar, tag så många kopior du vill. Det enda vi kräver är att det inte görs några ändringar/tillägg på originaldokumentet som skrivs ut... och att mönstret enligt DROPS filosofin ges ut gratis till kund.
Försäljning av plagg/produkter baserade på DROPS design är tillåtet så länge det sker enskilt/på beställning, kommersiell försäljning utöver detta är inte tillåtet. Det skall tydligt framgå att plagget är tillverkat med utgångspunkt i design från DROPS DESIGN. Användning av DROPS bilder i samband med marknadsföring är tillåtet om det uteslutande är använt DROPS garn. Bilden får inte beskäras eller ändras, DROPS logotypen måste framkomma tydligt. Villkoret för att få använda tygetikett där DROPS DESIGN ingår, är att texten skall vara "A DROPS DESIGN made by…"
Det tas förbehåll för att rätten till användning när som helst kan återtas, oavsett orsak.