• Free Pattern
Ändra språk:

DROPS 98-21 by DROPS Design

DROPS sjal med bladmönster i ”Alpaca”.

DROPS 98-21

Storlek: ca 75 x 160 cm
Garnåtgång: DROPS Alpaca från Garnstudio
200 gr nr 6347, blåviolett

DROPS Rundst nr 4,5 eller 5
eller det st.nr du måste ha för att få 20 m x 26 v i slätst på 10 x 10 cm.
DROPS Virknål nr 3.

(Gå vidare till mönster...)

 • Sverige
Garnsort
Deals från
 • DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
  38.00 SEK
  27.00 SEK
 • DROPS ALPACA MIX (50g)
  38.00 SEK
  27.00 SEK

Tips & Hjälp

Lär dig något nytt varje dag!

Vet du inte hur du ska komma igång med detta mönster? Under fliken "Videor" längst upp på sidan hittar du en lista över instruktionsvideor som kan hjälpa dig – de finns på alla våra mönster!
Det är inte allt - vår "Tips & Hjälp" avdelning är fylld av tips och bra idéer till hur du kan komma igång med alla våra mönster – eller med din egen design!

Gå in på DROPS Video Bibliotek och hitta hundratals instruktionsvideor och titta gärna närmre på våra garner, eller besök delen med Lektioner för att få steg för steg vägledning! "Tips & Hjälp" är också full av mönster-inspiration, modeller av DROPS fans och så mycket mer! Se här!
Tips: För att hålen ska synas riktigt bra måste omslagen göras lösa.

Mönster: Se diagram M.1, M.2 och M.3. Diagr visar mönstret sett från rätsidan.
1 rapport av M.2 (= 1 helt blad på höjden) = ca 12 cm.
OBS: När du i diagr kommer till ett tomt fält, hoppar du över detta och går vidare åt vänster på samma linje till nästa ruta.

Sjal: Det startas överst i nacken och stickas neråt, för att få plats till alla m måste det stickas fram och tillbaka på en rundst.
Lägg upp 7 m (låt det hänga ca 1 m tråd från uppläggningskanten, denna ska användas efteråt). Sticka M.1 – det är 2 m i varje sida som stickas räta på alla v och 1 slätst m mitt på sjalen hela tiden. När M.1 är stickad färdig är det 71 m på st. Fortsätt med M.2, och sedan fortsätts mönstret på samma sätt tills arb mäter ca 50 cm mitt bak – avpassa efter en hel rapport (dvs efter ett helt blad). Fortsätt med M.3 (= de 2 sista v i M.2 som upprepas så att det blir rader med hål över varann) – det görs omslag i sidorna och på varje sida om mitt-maskan på vartannat v hela tiden. Sticka M.3 lika långt som 1 rapport av M.2 på höjden = ca 12 cm. Sedan stickas det 1 rapport till av M.2. Sedan stickas det 4 räta v över alla m, 3 v i slätst och 1 räta v på avigsidan – ökningen fortsätter som tidigare i varje sida och på varje sida om mitt-m.
Maska av löst.

Montering: Kanten överst förstärks genom att virka 3-4 lm med tråden som hänger där, 1 fm ner i den mittersta m på sjalen, 3-4 lm, fäst med 1 sm ca 1 cm bortanför mitten.

Virka längs båda sjalens sidor så här:
1 fm, * 3 lm, hoppa över ca 1 cm, 1 fm *, upprepa *-*.
För att få sjalen att falla fint måste den ångstrykas ordentligt.

Diagram

rm på rätsidan, am på avigsidan
am på rätsidan, rm på avigsidan
1 omslag
2 rm tills
lyft 1 m som om den skulle stickas rät, sticka 1 rm, drag den lyfta m över
lyft 1 m som om den skulle stickas rät, sticka 2 rm tills, drag den lyfta m över


Behöver du hjälp?

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Go to original pattern for design DROPS 98-21. If you think you have found an error in the pattern, please post your remark or question in our Comments section.

DROPS Design