Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!
Muuta kieli:
Suomi#winterweekendsweater
DROPS Design: Malli no-077
-------------------------------------------------------
Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä
-------------------------------------------------------
Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!
= nurja silmukka | |
= oikea silmukka |
Kaikkiin ohjeisiimme kuuluu ohjevideoita, jotka voivat olla avuksi.
Nämä vaihe vaiheelta toteutetut oppitunnit voivat olla avuksi:
Miksi oikea neuletiheys/virkkuutiheys on tärkeä?
Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.
Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.
Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.
Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä
Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku
Mistä tiedän kuinka monta lankakerää tarvitsen?
Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.
Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?
Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.
HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.
Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?
Mitä ovat lankaryhmät?
Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.
Miten käytän lankamuunninta?
Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).
Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.
Minkä vuoksi ohjeissanne näytetään poistettuja lankoja?
Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.
Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.
Minkä koon mukaisesti minun tulee neuloa?
Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.
Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.
Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen
Miksi en saa oikeaa neuletiheyttä käyttämällä ohjeessa mainittua puikkokokoa?
Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.
Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.
Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen
Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen
Miksi neule neulotaan ylhäältä alas?
Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.
Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.
Miten neulon ruutupiirroksen mukaisesti?
Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.
Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.
Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.
Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen
Miten virkkaan piirroksen mukaisesti?
Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.
Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.
Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.
Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.
Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.
Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen
Miten neulon useamman piirroksen mukaisesti samalla kerroksella?
Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.
Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.
Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen
Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen
Miksi suuremmassa koossa on lyhyemmät hihat?
Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.
Mistä neuleen pituus mitataan?
Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.
Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.
Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen
Mitä tarkoittaa mallikerta
Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.
Miksi työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita?
Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.
Miksi tehdään lisäyksiä ennen joustinneuletta, kun työ neulotaan ylhäältä alas?
Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.
Miksi päätösreunaan tehdään lisäyksiä?
Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.
Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla
Miten teen lisäyksiä/kavennuksia vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella?
Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.
Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella
Voinko neuloa jakun suljettuna neuleena?
Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.
Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen
Voinko neuloa suljettuna neuleena neulottavan puseron tasona?
Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?
Miksi kuvio näyttää hieman erilaiselta kuin kuvassa?
Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.
Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!
Miten muutan naisen puseron mittoja siten, että pusero sopii miehelle?
Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.
Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.
Miten vältetään pörröisen langan karvojen irtoaminen?
Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.
Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.
Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:
1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.
2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.
3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.
4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.
Miksi neule nyppyyntyy?
Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).
Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.
Winter Weekend |
|||||||
|
|
||||||
Miehen ylhäältä alas neulottu pusero DROPS Nord-langasta. Työssä on raglanlinjat, helmineuletta ja kaksinkertainen pääntien reunus. Koot S-XXXL.
DROPS 246-11 |
|||||||
OHJE: ------------------------------------------------------- LISÄYSVINKKI: Lisää 1 silmukka tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla kerroksella langankierrot neulotaan kiertäen, jottei muodostuisi reikiä. MALLINEULE: Katso ruutupiirros A.1. RAGLANLISÄYKSET: Lisää etukappaleen/takakappaleen ja hihojen jokaisen rajakohdan 2 silmukan (merkkilanka on näiden 2 silmukan keskellä) kummallekin puolelle 1 silmukka. Lisää 1 silmukka tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla kerroksella langankierrot neulotaan kiertäen oikein/nurin (eli langankierroilla neulotaan mallineuletta), jottei muodostuisi reikiä. KAVENNUSVINKKI (etu-/takakappale ja hihat): Kavenna merkin kummallakin puolella 2 silmukkaa seuraavasti: Neulo kunnes merkkiä edeltää 6 silmukkaa, neulo 3 silmukkaa oikein/nurin (mallineuleesta riippuen) yhteen, neulo 6 silmukalla mallineuletta (merkki on näiden silmukoiden keskellä), neulo 3 silmukkaa oikein/nurin (mallineuleesta riippuen) yhteen (= työstä kapeni 4 silmukkaa). ------------------------------------------------------- ALOITA TYÖ TÄSTÄ: ------------------------------------------------------- PUSERO: LYHYT YLEISKATSAUS TYÖSTÄ: Kaksinkertainen pääntien reunus ja kaarroke neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla keskeltä takaa alkaen, ylhäältä alas. Kaarroke jaetaan etu-/takakappaletta ja hihoja varten. Etu-/takakappale neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla. Hihat neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla / lyhyellä pyöröpuikolla. KAKSINKERTAINEN PÄÄNTIEN REUNUS: Luo 120-120-120-136-136-136 silmukkaa DROPS Nord-langalla kahdelle pyöröpuikolle (nro 3,5 ja 3). Vedä pyöröpuikko nro 3,5 pois, ja jätä silmukat pyöröpuikolle nro 3 (tällä tavoin luomisreunasta tulee tarpeeksi joustava). Neulo 1 kerros oikein. Jatka neulomalla joustinneuletta seuraavasti: 1 silmukka nurin, *2 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin*, toista *-* kunnes jäljellä on 3 silmukkaa, neulo 2 silmukkaa oikein ja 1 silmukka nurin. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes joustinneuleen pituus on 9 cm. Kiinnitä 1 merkki kerroksen alkuun (2 nurjan silmukan väliin), kaarrokkeen mitat otetaan tästä merkistä! KAARROKE: Vaihda pyöröpuikkoon nro 3,5. Kiinnitä 4 merkkilankaa työhön alla olevan ohjeen mukaisesti (tämä tehdään neulomatta silmukoita). Näiden merkkilankojen kohdalla tehdään raglanlisäykset ja jokainen merkkilanka kiinnitetään 2 oikean silmukan väliin. Laske 22-22-22-26-26-26 silmukkaa (puolikas takakappale), kiinnitä 1 merkkilanka työhön, laske 16 silmukkaa (hiha), kiinnitä 1 merkkilanka työhön, laske 44-44-44-52-52-52 silmukkaa (etukappale), kiinnitä 1 merkkilanka työhön, laske 16 silmukkaa (hiha), kiinnitä 1 merkkilanka työhön, viimeisen merkkilangan jälkeen kerroksella on jäljellä 22-22-22-26-26-26 silmukkaa (puolikas takakappale). Neulo 1 kerros oikein ja tee samalla lisäykset seuraavasti: Neulo 22-22-22-26-26-26 silmukkaa oikein, neulo 16 silmukkaa oikein ja lisää näiden silmukoiden kohdalla 1 silmukka (lue LISÄYSVINKKI), neulo 44-44-44-52-52-52 silmukkaa oikein ja lisää näiden silmukoiden kohdalla 1 silmukka, neulo 16 silmukkaa oikein ja lisää näiden silmukoiden kohdalla 1 silmukka, neulo 22-22-22-26-26-26 silmukkaa oikein ja lisää näiden silmukoiden kohdalla 1 silmukka. TARKISTA NEULETIHEYS! Työssä on nyt 124-124-124-140-140-140 silmukkaa. Neulo mallineuletta suljettuna neuleena piirroksen A.1 mukaisesti. HUOM: Neulo jokaisessa raglanlinjassa 2 silmukkaa sileää neuletta. Aloita SAMALLA ensimmäisellä kerroksella RAGLANLISÄYKSET (lue selitys yllä). Toista tällaiset lisäykset joka 2.kerros yhteensä 28-32-36-38-39-39 kertaa = 348-380-412-444-452-452 silmukkaa. Jatka mallineuletta ja raglanlisäyksiä kuten aiemmin, mutta jätä nyt hihojen lisäykset tekemättä. Toista tällaiset lisäykset joka 2.kerros yhteensä 3-2-4-3-7-9 kertaa. Etu-/takakappaleessa on nyt yhteensä 31-34-40-41-46-48 lisäyskerrosta ja hihoissa on 28-32-36-38-39-39 lisäyskerrosta. Kun olet tehnyt viimeisen lisäyskerroksen, työssä on 360-388-428-456-480-488 silmukkaa. Neulo mallineuletta kuten aiemmin (ilman lisäyksiä), kunnes työn pituus merkistä mitattuna on 23-25-28-28-31-33 cm. Jaa nyt työ etu-/takakappaletta ja hihoja varten näin (kerroksen vaihtumiskohdasta alkaen): Neulo 53-56-62-67-72-74 silmukkaa kuten aiemmin (puolikas takakappale), siirrä seuraavat 73-81-89-93-95-95 silmukkaa apulangalle hihaa varten, luo apulangan silmukoiden tilalle 9-11-11-13-15-21 silmukkaa (sivussa hihan alla), neulo 107-113-125-135-145-149 silmukkaa (etukappale), siirrä seuraavat 73-81-89-93-95-95 silmukkaa apulangalle hihaa varten, luo apulangan silmukoiden tilalle 9-11-11-13-15-21 silmukkaa (sivussa hihan alla) ja neulo loput 54-57-63-68-73-75 silmukkaa (takakappaleessa on yhteensä 107-113-125-135-145-149 silmukkaa). ETU- JA TAKAKAPPALE: = 232-248-272-296-320-340 silmukkaa. Kiinnitä 1 merkki suunnilleen kumpaankin sivuun luotujen silmukoiden keskelle. Jatka mallineuletta suljettuna neuleena. Kun työn pituus jakokohdasta mitattuna on 2 cm, kavenna kummankin sivun merkin molemmin puolin 2 silmukkaa (lue KAVENNUSVINKKI, työstä kapenee jokaisella kavennuskerroksella 8 silmukkaa). Toista tällaiset kavennukset 16-13-13-13-16-0 cm välein vielä 1-2-2-2-1-0 kertaa = 216-224-248-272-304-332 silmukkaa. Neulo kunnes työn pituus jakokohdasta mitattuna on n. 30-30-29-31-30-30 cm (työhön neulotaan vielä n. 4 cm, sovita tarvittaessa puseroa ja tarkista onko hihan pituus sopiva). Neulo 1 kerros oikein ja lisää tasavälein 20-20-20-24-24-28 silmukkaa = 236-244-268-296-328-360 silmukkaa. Vaihda pyöröpuikkoon nro 3. Neulo 4 cm joustinneuletta (2 silmukkaa oikein / 2 silmukkaa nurin). Päätä silmukat joustinneuletta neuloen. Puseron pituus olalta alaspäin mitattuna on n. 60-62-64-66-68-70 cm. HIHA: Ota toisen sivun apulangalla odottavat 73-81-89-93-95-95 silmukkaa lyhyelle pyöröpuikolle tai sukkapuikoille nro 3,5. Poimi lisäksi jokaisesta hihan alapuolelle luodusta 9-11-11-13-15-21 silmukasta 1 silmukka = 82-92-100-106-110-116 silmukkaa. Kiinnitä 1 merkki suunnilleen hihan alapuolelta poimittujen silmukoiden keskelle. Neulo mallineuletta suljettuna neuleena piirroksen A.1 mukaisesti. Kun hihan pituus jakokohdasta mitattuna on 2 cm, kavenna merkin molemmin puolin 2 silmukkaa (muista KAVENNUSVINKKI). Toista tällaiset kavennukset n. 7½-5-4-3½-3-2½ cm välein yhteensä 5-7-8-9-10-11 kertaa = 62-64-68-70-70-72 silmukkaa. Neulo kunnes hihan pituus jakokohdasta mitattuna on 40-38-36-36-34-33 cm. Työhön neulotaan vielä n. 4 cm. Sovita tarvittaessa puseroa ja tarkista onko hihan pituus sopiva. Neulo 1 kerros oikein ja lisää tasavälein 6-4-4-6-6-8 silmukkaa = 68-68-72-76-76-80 silmukkaa. Vaihda sukkapuikkoihin nro 3. Neulo 4 cm joustinneuletta (2 silmukkaa oikein / 2 silmukkaa nurin). Päätä silmukat joustinneuletta neuloen. Neulo toinen hiha samoin. VIIMEISTELY: Taita pääntien reunuksen joustinneule kaksinkerroin työn sisäpuolelle ja ompele kiinni. On tärkeää, että saumasta tulee joustava, jotta pääntien reunuksesta tulisi tasainen ja siisti. |
|||||||
Ruutupiirroksen selitykset |
|||||||
|
|||||||
Oletko tehnyt tämän mallin, tai jonkun muun malleistamme? Jaa kuvia sosiaalisissa medioissa ja merkitse ne #dropsdesign, jotta voimme nähdä ne! Tarvitsetko apua tämän ohjeen kanssa?Löydät ohjevideota, kommentteja/kysymyksiä ja muuta osoitteessa www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Pidätämme kaikki oikeudet. Tämä tiedosto ja kaikki sen alatiedostot on suojattu tekijänoikeuslailla. Lue lisää siitä, mitä voit tehdä ohjeillamme, verkkosivujemme jokaisen ohjeen alaosasta. |
DROPS Design on toiminut neule- ja virkkausalalla yli 40 vuotta ja meillä on yksi kaikkein laajin valikoima ilmaisia ohjeita verkossa - käännettynä 17 kielelle. Tänään meiltä löytyy 309 lehteä ja 11624 ohjetta - joista 10897 ohjetta on käännetty suomeksi.
Työskentelemme ahkerasti, jotta voisimme antaa teille kaikkein parhaimpia neule- ja virkkausohjeita, inspiraatiota ja neuvoja sekä korkealaatuisia lankoja todella edulliseen hintaan! Haluaisitko käyttää ohjeitamme muuhun kuin henkilökohtaiseen käyttöön? Voit lukea säännöistä ohjeiden Tekijänoikeus -tekstissä, joka löytyy kaikkien ohjeidemme alapuolelta. Hauskoja hetkiä käsitöiden parissa!
Kommentit / Kysymykset (15)
May Johansen kirjoitti:
Hej Kan der være fejl i opskriften, eller er der noget jeg over ser: str S, efter opdelingen af arbejdet, og 1 udtagning har jeg 124 m. Udtagning til raglan, som er næste udtagning, 4 m i alt 28x = 112 m + de 124= 236 m. I opskriften står at jeg skal have 348 m, ikke 236. Hvad overser jeg?
22.10.2024 - 22:31DROPS Design vastasi:
Hej May. Du tar ut 8 masker till raglan (1 maske før og 1 maske efter de 2 masker i glatstrik i hver raglanlinje), 124+(8x28)=348. Mvh DROPS Design
23.10.2024 - 14:05Pia kirjoitti:
Hallo, ist es möglich bei den Ärmeln nach Größe M zu Stricken und den Rumpf in Größe L, oder ist der Pullover dann evtl. verzerrt? Ich hätte einfach 32x Raglanzunahmen gemacht und dann nur noch Raglanzunahmen für Vorder -und Rückenteil, bis die Anzahl der Maschen mit Größe L für den Rumpf übereinstimmt. Herzliche Grüße
21.10.2024 - 13:30DROPS Design vastasi:
Liebe Pia, gerne können Sie die Raglanzunahmenanzahl anpassen, wie Sie es möchten bzw brauchen; beachten Sie nur, daß die Passe die richtige (= die gebrauchte) Länge hat. Viel Spaß beim Stricken!
21.10.2024 - 15:49Linda kirjoitti:
Hei! Går det an å laste ned denne oppskriften? Hadde vært kjekt da siden ofte blir borte fra nettleseren.
16.10.2024 - 16:23DROPS Design vastasi:
Hej Linda, du kan gemme opskriften hvor du vil og du kan skrive den ud hvis du vil det :)
18.10.2024 - 08:22Valentina kirjoitti:
Salve ho finito il collo e ho fatto il primo giro di aumenti dove tutte le maglie sono a dritto. Adesso devo iniziare A1 ma non mi è chiaro il passaggio per il raglan “aumentare 1 maglia prima/dopo 2 maglie diritto”. Devo contare questi gettati per il motivo A1? Poi su A1 non ci sono due maglie consecutive diritto quindi non capisco bene come procedere. Mi potete spiegare questo passaggio?
30.09.2024 - 17:49Annelies De Graef kirjoitti:
Als ik deze trui brei in tricotsteek, klopt de verhouding dan nog??
23.09.2024 - 23:00DROPS Design vastasi:
Dag Annelies,
Ja, je kunt dit patroon ook gewoon in tricotsteek breien. De verhoudingen zouden ongeveer hetzelfde moeten worden.
24.09.2024 - 20:59Mariea kirjoitti:
Im on the sleeves. Following medium. Pattern says decrease 1 st either side of marker but Decrease tip says 2. I have followed pattern for sleeves and have too many stitches left . Should your pattern for the sleeves say 2 each side instead of 1. The exact number of sts is correct if I decrease 4 each time.
14.09.2024 - 18:41DROPS Design vastasi:
Dear Mariea, you will only get to the required number of stitches (after decreasing) if you decrease 2 stitches on each side. I will notify the Design team, and ask for a confirmation, before correcting the pattern, please check back in a few days, to see if there is any official corrections. Happy Knitting!
15.09.2024 - 03:16Kate kirjoitti:
How is the A.1 pattern read? After the last yarn over (so at beginning of next round) do I purl or knit? Thanks
30.08.2024 - 03:26DROPS Design vastasi:
Dear Kate, are you talking about the increases worked for raglan? Then you should just work the yarn overs twisted in pattern, ie if the next/previous stitch should be/was knitted, purl the new stitch/increase for raglan, if the next/previous stitch should be/was purled, then knit the new stitch/Increase for raglan to continue pattern over all new stitches. Happy knitting!
30.08.2024 - 14:39Syeda Zarmeen Tahir kirjoitti:
I can't seem to understand the increases done at the start for the raglan. After doing increases on both sides of marker in the sleeves and the front and back pieces, I have total of 8 stitches increased in every row instead of 4 which you have mentioned. So, I have 128 stitches instead of 124. I am doing Medium size. Kindly explain me about this point when do I have to increase before or after the markers or both.
27.08.2024 - 15:16DROPS Design vastasi:
Dear Mrs Zarmeen Tahir, on the very first round on yoke you will increase only 4 sts (1 on each sleeve, 1 on front piece + 1 on 2nd half on back piece) as described (and not for raglan yet), so that you get 124 sts at the end of this round. On next round start A.1 and increase for raglan (starting to increase 8 sts on every other round). Happy knitting!
28.08.2024 - 08:45Andersen Christine kirjoitti:
Hallo liebes Team Wann wird der Umschlag li bzw. re verschränkt gestrickt?
15.06.2024 - 09:43DROPS Design vastasi:
Liebe Frau Anderson ja genau, entweder rechts oder links je nach A.1 aber immer verschränkt um Löcher zu vermeiden. Viel Spaß beim Stricken!
17.06.2024 - 08:10Gaby Bosch kirjoitti:
Ich komm da nicht ganz mit - je 120 M in 3,5 und in 3,0 und dann zusammenlegen, indem ich die eine Nadel herausziehe? Wie das denn? Muß ich immer von jeder Nadel 1 Masche zusammenstricken?
24.05.2024 - 10:25DROPS Design vastasi:
Liebe Frau Bosch, die Maschen werden hier über 2 Nadeln angeschlagen, damit die Anschlagskante nicht zu eng wird; in diesem Video zeigen wir, wie man so strickt. Viel Spaß beim Stricken!
24.05.2024 - 13:11